Nieuws Groei

Stijn Nijhuis (Enreach) en Milan Daniels (Otrium) EY Entrepreneurs Of The Year 2021

Tijdens de finale van de 25e EY Entrepreneur Of The Year zijn de winnaars bekendgemaakt. De award wordt al meer dan dertig jaar in ruim zestig landen uitgereikt en is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun klanten en hun medewerkers te halen.

Van onze redactie 13 oktober 2021

Stijn Nijhuis EY Enreach

Winnaar Stijn Nijhuis, van Enreach.

De winnaars zijn:

  • Stijn Nijhuis (Enreach) winnaar EY Entrepreneur Of The Year 2021De jury noemt Stijn de Elon Musk van de toekomst. Onder het motto ‘Create Contact Magic’ biedt Enreach geïntegreerde communicatie- en samenwerkingsoplossingen (‘unified communications’) voor inmiddels 2,1 miljoen gebruikers in de zakelijke markt. Door partnerships en overnames is Enreach in no time uitgegroeid van Nederlandse scale-up tot pan-Europees bedrijf, met ambitie om wereldspeler te worden. De jury roemt Stijn om zijn ‘unstopable’ ambitie, lef en leiderschap. Als Nederlandse winnaar, maakt Nijhuis ook kans om EY World Entrepreneur Of The Year te worden. Deze internationale verkiezing vindt volgend jaar juni plaats in Monaco.
  • Milan Daniels (Otrium), winnaar EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2021 Met behulp van technologie zorgt Otrium ervoor dat mode uit eerdere collecties precies op het juiste volume wordt geproduceerd én verkocht. Milan heeft op zeer jonge leeftijd op globale schaal enorme groei heeft weten te realiseren. Hij brengt met Otrium een digitale marktplaats die maatschappelijke en economische waarde toevoegt aan een bestaande industrie met veel concurrentie. De combinatie van technologie en duurzaamheid maakt Milan tot logische winnaar.

Milan Daniels, EY Emerging Entrepreneur of the Year: ‘Bizar, maar vooral een erkenning voor de teamprestatie.’

  • Familie Heijink (Rensa Family), winnaar EY Family Business Legacy Award 2021 Rensa Family won dit jaar EY’s oeuvreprijs voor familiebedrijven. Deze award werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt namens het EY Family Business Center of Excellence. Rensa Family is een internationale organisatie die in 1953 zijn oorsprong vond als handelaar in oliekachel, en van lokale (Achterhoekse) groothandel uitgegroeid is tot een internationale groep van specialistische familiebedrijven voor de installatiemarkt. Dit familiebedrijf met extern management vertegenwoordigt het moderne familiebedrijf.
  • Ruben Walker (African Clean Energy), winnaar EY Social Impact Award 2021 Dit jaar werd voor het eerst de EY Social Impact Award uitgereikt. Ruben Walker nam deze aanmoedigingsprijs met gecertificeerd B-Corp African Clean Energy in ontvangst. Ondernemend vanuit primair maatschappelijke drijfveren, wordt Ruben geroemd om zowel ecologische als sociale impact. Met de ‘cookstove’ brengt hij schone energievoorzieningen en connectiviteit in Afrikaanse ontwikkelingslanden.

De titel EY Entrepreneur Of The Year wordt jaarlijks uitgereikt en wordt erkend als de meest prestigieuze ondernemersprijs ter wereld. EY zet met deze wedstrijd de ‘ondernemer achter de onderneming’ in de schijnwerpers. Het programma benadrukt het belang van volwassen ondernemerschap voor de Nederlandse economie.

Marita de Hair, programmadirecteur EY Entrepreneur Of The Year: ,,De winnaars hebben de top bereikt met vallen en opstaan. Kortom, ze zijn ‘unstoppable’. De winnaars winnen niet alleen een prestigieuze prijs, maar worden ook onderdeel van een netwerk van ondernemers met karakter. Deze ondernemers inspireren elkaar.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws