Aangeboden door Topgeschenken

Branded Content Groei

Als eigenaar van een familiebedrijf zijn goede contacten en het sturen van bloemen essentieel

Ondernemer Rob de Wildt van Autobedrijf De Wildt stuurt altijd een bloemetje naar klanten die een nieuwe of gebruikte auto bij hem afnemen, ongeacht de aanschafprijs. Zo’n bedankje lijkt misschien iets simpels, maar voor deze ondernemer is het een essentieel onderdeel van een goede klantrelatie.

Jessica de Jong 2 november 2021

Rob De Wildt21102406

Ondernemer Rob de Wildt bestelt nu zo’n kleine twee jaar zijn relatiegeschenken bij Topgeschenken.nl. Foto Ruud Voest

De Wildt bestelt nu zo’n kleine twee jaar zijn relatiegeschenken bij Topgeschenken.nl. Het zijn voornamelijk bloemen die hij naar zijn klanten stuurt. ,,Bij de aflevering van een auto hoort gewoon een bloemetje”, vertelt hij. Zelf inspiratie opdoen welke producten jij passend vind? Klik dan hier.

,,Extra leuk is dat je het bijbehorende kaartje ook persoonlijk kan maken. ‘Veel veilige en plezierige kilometers toegewenst’. Dat zet ik er vaak op, net zoals de groeten van ons hele team én ons logo. Die persoonlijke touch, vind ik -als naamdrager van Autobedrijf de Wildt- heel belangrijk.”

Positieve reacties

Als ondernemer krijgt De Wildt veel positieve reacties op de bloemen die hij naar zijn klanten stuurt. ,,Ik heb ontdekt dat je meer attentiewaarde krijgt, als je de bloemen thuis laat bezorgen. Vroeger, in de tijd dat mijn vader en opa de zaak nog runden, stonden de bossen bloemen al in emmers klaar om mee te geven zodra de sleutels van de nieuwe auto werden overhandigd”, schets hij de verandering.

Zijn aanpak is iets anders. ,,Ik zorg juist dat de bloemen pas ná het aankoopmoment thuis worden bezorgd mét een persoonlijk kaartje. Dan heb je weer een extra contactmoment met de klant. Geef je de bloemen direct al mee met de aangekochte auto, dan heeft dat toch minder klantwaarde”, meent hij.

Foto: Ruud Voest

Begeleidend kaartje

Wanneer de blije klant thuis is met de auto en de bloemen daar bezorgd krijgt, is er voor de klant ook de mogelijkheid om te reageren. ,,Daar speelt Topgeschenken.nl heel handig op in. Op het begeleidende kaartje staat namelijk: Wilt u reageren? En dat brengt mensen op ideeën. Voor je het weet krijg ik weer een leuk telefoontje, mailtje of zelfs een persoonlijke attentie terug. Gewoon omdat mijn klanten zo blij zijn met hun auto, onze service én natuurlijk de bloemen”, lacht hij.

De Wildt legt uit dat zo’n proces van een bloemetje sturen op het eerste gezicht iets heel simpels lijkt, maar dat het voor hem als eigenaar van een familiebedrijf veel meer is dan dat. ,,Het juist zo waardevol omdat onze zaak drijft op goede contacten en lange termijn relaties.” De Wildt vertelt dat sommige klanten ook al drie generaties lang hun auto’s bij hem in de zaak kopen. Reden genoeg om het contact goed te houden.

''Bloemen zijn niet alleen bij De Wildt, maar bij veel andere klanten ook erg populair. Het is zelfs het populairste geschenk om te sturen''

Sander Kuijt van Topgeschenken.nl

Vast moment

De Wildt vindt het zelf fijn werken om zijn bloemen één keer in de week op een vast moment via de computer te bestellen. ,,Meestal heb ik op zaterdagmiddag even de tijd om alles in één keer klaar te zetten in het zakelijke account. De adressen gaan erin en dan maak ik de bestelling in orde. Een druk op de knop en alles wordt geleverd.”

,,Ik kan ook zelf aangeven wanneer ik wil dat het wordt bezorgd. Je krijgt daar ook altijd een statusupdate van. Zo kan ik goed zien wie wel of (nog) niet de bloemen hebben gekregen. De bloemen die ik bestel, worden door de plaatselijke bloemist geleverd. Het kan een keer voorkomen dat mijn keuze niet voorradig is. Dan krijg ik -heel attent- altijd bericht en komen ze zelf met alternatieve bloemen en de vraag of ik die dan wil bestellen.”

Wanneer er onverhoopt iets mis gaat, kan De Wildt rekenen op alle service. ,,Waar gewerkt wordt, gaat ook wel eens is mis. Als ik bijvoorbeeld een verkeerde bestelling heb doorgegeven, dan is daar altijd via de chat of de mail een snelle oplossing. Voor mij persoonlijk zijn het gemak, de betrouwbaarheid en service doorslaggevende redenen om te kiezen voor Topgeschenken.nl.”

Bloemen

Bloemen zijn niet alleen bij De Wildt, maar bij veel andere klanten ook erg populair. Het is zelfs het populairste geschenk om te sturen. Daarna volgen de taarten van Toptaarten.nl en fruitmanden van Topfruit.nl.

Sander Kuijt van Topgeschenken.nl: ,,Veel ondernemers kennen ons van Topbloemen.nl, het bedrijf waar het allemaal in 2003 mee begon. Daarom hebben we veel klanten die bij ons hun bloemen bestellen. Maar wij zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. Met name sinds de coronapandemie bestellen heel veel ondernemers hun geschenken bij ons. Hierdoor hebben wij vijftig extra mensen kunnen aannemen en ons assortiment kunnen uitbreiden.”

Speciaal voor ondernemers deelt Sander Kuijt van Topgeschenken.nl drie handige tips:

1. Ondernemers kunnen bij ons ook terecht voor leuke attenties die in de brievenbus passen. Van borrelboxen voor de online vrijdagmiddagborrel tot chocolade. Dan stuur je nét even wat anders dan een standaardgeschenk.

2. Logo’s van ondernemers plaatsen wij graag op kaartjes, taarten en andere producten. Dat maakt de boodschap persoonlijker en geeft direct herkenning bij de ontvanger.

3. Ons assortiment wisselt maandelijks. Zo zijn er seizoensproducten, bijvoorbeeld voor de herfst en straks voor Sinterklaas en Kerst. Op die manier is bij ieder bezoek aan onze site weer iets nieuws te ontdekken.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Topgeschenken. Meer weten over Topgeschenken? Kijk op https://topgeschenken.nl.

tracking pixel