Nieuws Groei

Zelf met Michiel Muller en Constantijn van Oranje in gesprek tijdens Upstream Festival

,,De enige manier waarop we de verschillende wereldwijde crises kunnen overwinnen, is door radicaal te gaan samenwerken. Bedrijven, overheden, NGO's, de maatschappij en vooral de jongere generatie zullen samen moeten werken om wezenlijke veranderingen te bewerkstelligen.” Dat zegt Paul Polman als voormalig ceo van Unilever in aanloop naar het Upstream Festival dat aanstaande maandag in Rotterdam begint.

Van onze redactie 15 september 2021

Upstream festival rotterdam constantijn oranje

Constantijn van Oranje is één van de gastsprekers tijdens Upstream Festival Rotterdam 2021. Foto: Upstream Festival Rotterdam

Tijdens dit evenement komen topondernemers samen om te debatteren over de toekomst van de wereld. Ook topondernemer Michiel Muller van Picnic zal spreken tijdens Upstream. Hij geeft aan dat er ook in deze instabiele tijd mooie kansen liggen. Juist omdat de wereld zo verandert. ,,Je moet je niet neerleggen bij de situatie zoals die nu is. Een nieuwe situatie betekent dat je flexibel moet zijn. Je moet niet bij de pakken neerzitten. Het wordt nooit meer zoals vroeger. Ga nadenken over hoe je de nieuwe wereld in wilt gaan”, aldus Muller.

Groeireis is niets meer dan obstakelbeheer

Kelly Weekers deelt haar lessen over hoe je een succesvolle groei-ondernemer kunt worden tijdens de dagelijkse Upstream Festival-talkshow op de vrijdag. ,,Om een ​​succesvolle ondernemer te zijn, is mindset essentieel. De groeireis is niets meer dan obstakelbeheer. Ups en downs, meningen van anderen, het is de naam van het spel. Als je je kunt focussen op je eigen visie en strategie, volgen de resultaten vanzelf.”

"Alleen door samen te werken, kunnen we de wereld verbeteren"

Lars Crama, Upstream Festival Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb opent festival in de Havenstad

Naast Muller, Weekers en Polman zullen changemakers met diverse achtergronden acte de présence geven. Constantijn van Oranje, Pieter Schoen en Verne Harnish zijn daar voorbeelden van. Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent op de maandag het evenement, waarna alle dagen eigen thema's kennen: dinsdag Talentendag, woensdag Kapitaaldag, donderdag Marktdag, vrijdag Groeidag.

,,Het netwerk van Upstream biedt toegang tot een internationaal ecosysteem voor talent, financiering, markten en zichtbaarheid. Alleen door samen te werken, kunnen we de wereld verbeteren”, benadrukt Lars Crama namens Upstream Festival Rotterdam.

Kelly weekers upstream festival

Kelly Weekers: ,,Als je je kunt focussen op je eigen visie en strategie, volgen de resultaten vanzelf." Foto: Upstream Festival Rotterdam

Lees ook: De reden waarom het B Corp-certificaat zo hot is onder Nederlandse bedrijven

Over het Upstream Festival Rotterdam

Het Upstream Festival Rotterdam is de plek waar topondernemers samenkomen om te debatteren over de toekomst van de wereld. Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 september zullen partijen met elkaar in gesprek gaan over deze urgente kwestie.

Het offline festival vindt plaats in De Stadshaven Brouwerij in Rotterdam. Naast de inbreng van de hierboven genoemde ondernemers en changemakers worden er online workshops aangeboden. Upstream Festival Rotterdam is kosteloos toegankelijk voor iedereen die een actieve bijdrage wil leveren aan thema's als verduurzaming, circulaire economie, een inclusieve wereld en de digitale economie.

Word offline of online lid van Upstream en krijg toegang tot allerlei workshops, evenementen en sessies. Aanmelden, en wie meer informatie wil, dat kan via deze link.

Mis vanaf nu geen ondernemersnieuws meer, schrijf je in voor onze dagelijkse update. In 2 minuten tijd ben jij weer op de hoogte.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws