Nieuws Groei

Vedder&Vedder richt vizier op Amerika met Chrissy Teigen, de vrouw van John Legend

Het sieradenbedrijf van de tweelingzussen Vedder en Vedder gaat naar Amerika. De beide zussen zijn net terug van een bezoek aan Los Angeles, waar ze een afspraak hebben gehad met Chrissy Teigen, de vrouw van zanger John Legend. Met haar is gesproken over een samenwerking, waarschijnlijk in de vorm van een gezamenlijke collectie.

Van onze redactie 27 mei 2022

Esther anne vedder veddervedder werkverkeer ondernemen internationaal

Esther en Anne Vedder, de succesvolle sieradentweelin, gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten.

Luister de radio-uitzending van 'Met de kennis van nu' met co-host Esther Vedder hier terug:

Een strategische samenwerking met bekende artiesten of presentatoren is al vanaf het begin van het bedrijf hun sleutel tot het succes. De eerste keer dat de gepersonaliseerde sieraden in de publiciteit kwamen was omdat Chantal Janzen er gewag van maakte op Instagram.

,,We hadden gezien hoe blij ze was met het eerste woordje dat haar zoontje James had geschreven. Toen hebben we haar een sieraad gestuurd met dat woord. Dat vonden we leuk om te doen en het past natuurlijk bij ons bedrijf, dat gepersonaliseerde sieraden maakt. Zij droeg het en vanaf toen ging het los,” zegt Esther Vedder in het radioprogramma Met de kennis van nu. Samen met Janzen werd een collectie gemaakt en dat werd het grote startpunt van het succes van Vedder&Vedder.

Ook de Duitse markt probeert Vedder&Vedder te veroveren door slim samen te werken. Eerst met Sylvie Meis, die daar een ongekende populariteit geniet. Later maakten ze ook collecties samen met Duitse artiesten.

Bekijk 'De Ondernemer in gesprek met Esther Vedder' hieronder.

Beluister hier hun aflevering van populaire podcastserie Sleutel tot Succes: Sieradentweeling Vedder & Vedder: 'Duizend keer tegen elkaar gezegd: we kappen ermee'

'Je moet precies weten wat er speelt'

Dat ze vanuit Duits oogpunt een Nederlands bedrijf zijn, deert het publiek niet, meent de creatieveling van de zussen. ,,We zijn natuurlijk een online bedrijf, hebben geen vestiging in Duitsland. Wel hebben we snel ingezien dat we Duitsers op onze klantenservice moesten aannemen. Duitssprekende Nederlanders zijn niet geschikt genoeg. Je moet precies weten wat er speelt in Duitsland, wie de influencers zijn en wat het publiek daar wil. Niet alleen de taal spreken.” Inmiddels komt een kwart van de bestellingen voor rekening van onze oosterburen.

Verenigde Staten: samenwerking met Chrissy Teigen

Een samenwerking met Chrissy Teigen, die naast de vrouw van John Legend zelf een loopbaan als model en televisiepersoonlijkheid heeft, is dus het startpunt van de verovering van de Verenigde Staten. Wat de Vedder-zussen met Teigen voor de klanten in het vat hebben is nog niet bekend. Te vroeg. Of het gaat lukken om Amerika te veroveren is de vraag, maar voor de Vedders niet. Die gaan ervoor. ,,Van Duitsland werd ook gezegd dat het onmogelijk is om daar als Nederlands bedrijf te slagen. Maar dat motiveert ons alleen maar meer. Hoezo onmogelijk? Niets is onmogelijk.”

Chrissy Teigen en haar man, de zanger John Legend. Foto: ANP.

Lees ook: Sieradentweeling Vedder & Vedder live op radio bij 'Met de kennis van nu'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws