Nieuws Groei

Thuiswerk-startup Workwize haalt investering op van 1,5 miljoen euro

De Nederlandse startup Workwize heeft 1,5 miljoen euro investering ontvangen van early-stage investor Peak. Het bedrijf, gespecialiseerd in de inrichting van (thuis)werkplekken voor snel groeiende organisaties zoals Netflix en Mollie, gaat met dit geld de dienstverlening in Nederland en het buitenland uitbreiden. Met als doel: het hybride werken nog beter vormgeven.

Jeroen Mirck 18 januari 2022

Workwize team

De oprichters van Workwize v.l.n.r.: Dirk Kranendijk, Michiel Meyer, Sebastiaan Scholten en Victor Dik. Foto: Workwize

Het eind 2020 opgerichte Workwize biedt uitbreidende organisaties een platform waar werknemers producten en diensten kunnen bestellen voor hun werkplek, zoals ergonomische bureaus, stoelen, koffie en IT-producten. Mede dankzij het thuiswerkbeleid is Workwize in korte tijd snel gegroeid, maar de vier oprichters achter de startup zien de coronamaatregelen eerder als katalysator dan oorzaak van de ‘nieuwe manier van werken’.

Lees ook: Een platform waarop jouw medewerkers zelf hun kantoorartikelen bestellen: deze vrienden bedachten het

,,Wij geloven dat een gelukkige werknemer veel meer waard is voor de werkgever”, zegt Michiel Meyer, CEO van Workwize. ,,Werknemers zijn ook veel efficiënter in een hybride systeem. Uit onderzoek bleek al snel dat hybride werken de voorkeur heeft bij veel werknemers, maar dat veel organisaties daar nog niet op zijn ingesteld. Wij ondersteunen het werven en behouden van talent door deze secundaire arbeidsvoorwaarde voor HR- en facility managers zo goed mogelijk in te richten.”

Nieuwe ronde groeigeld ook van Graduate Entrepreneur Fund

De investering van 1,5 miljoen euro komt grotendeels van early-stage investeerder Peak. Andere investeerders zijn het recent opgerichte Graduate Entrepreneur Fund (Graduate) en enkele private investeerders, waaronder jonge ondernemers zoals Marnix Broer van StuDocu en oprichters Max Klijnstra en Milan Daniels van Otrium, dat ook klant is van Workwize.

"Hybride werken heeft de voorkeur bij veel werknemers, maar veel organisaties zijn daar nog niet op ingesteld"

Michiel Meyer, CEO van Workwize

,,Workwize speelt slim in op de huidige internationale trend van hybride werken”, vertelt Thijs Dijkman, Investment Manager bij Peak. ,,Naast de marketplace biedt het ook slimme software aan om de hybride werkplek verder te faciliteren. Deze software heeft een nog veel grotere potentie. Het team heeft een duidelijke visie op de toekomst van werken en is zeer gedreven dit te bewerkstelligen. Dat heeft ons uiteindelijk overtuigd om te investeren.”

Lees ook: Thuiswerkplatform Workwize haalt ruim half miljoen groeigeld op

In mei 2021 haalde Workwize al 600.000 euro investeringsgeld op, onder andere van Graduate dat ook deze ronde weer investeert. Met dat eerste startkapitaal werd de operatie en het platform, waar leveranciers zoals Kantoorartikelen.nl, Tech Data en Schäfer Shop op zijn aangesloten, verder ontwikkeld. Daarnaast zijn er integraties met HR-, payroll- en budgetmanagementsoftware opgezet. Ook ondersteunt de startup inmiddels verschillende organisaties in het op afstand en op maat met het on- en offboarden - proces rondom in- en uitdiensttreding - van werknemers met gepersonaliseerde kantoorbenodigdheden, waaronder Netflix, Mollie en Rocket Delivery.

Europese uitbreiding en meer nieuwe diensten

Met het groeikapitaal zal Workwize niet alleen de dienst uitbreiden met nieuwe leveranciers en meer opties, maar ook verder uitbreiden naar andere landen. Meyer: ,,Onze klanten zijn veelal internationaal actief. Dit is een ontwikkeling waarin wij geloven: want het biedt organisaties toegang tot een internationale, diverse talentenpool. Doordat ons platform goed schaalbaar is, kunnen wij hen nu al ondersteunen in tientallen Europese landen.”

Deze ontwikkeling vraagt om een meertalige en gepersonaliseerde operatie, aldus Meyer. ,,We hebben onlangs de eerste werknemer over de grens, in Frankrijk, aangenomen. Voor ons hoofdkantoor zoeken we nieuw jong talent om ons tech-, commerce- en operations-team te ondersteunen en de groei van Workwize nog meer te versnellen. "

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws