Nieuws Innovatie

PowerPro, nieuw paradepaardje van Hitec Power Protection Almelo

Hij ziet er indrukwekkend uit. Alleen al door zijn afmetingen: de PowerPro 2700 is 8 meter lang en weegt schoon aan de haak 26 ton. De zwartgrijze kolos staat in de werkplaats van Hitec op het Bedrijvenpark Twente. Zelfs als hij niet draait, is hij al imposant. "Het is voor het eerst dat we een industrieel vormgever hebben ingeschakeld voor een van onze producten", zegt Patrick Kok. Hij is commercieel productmanager bij Hitec en samen met engineering manager Marc Schothorst verantwoordelijk voor de PowerPro 2700.

Van onze redactie 17 februari 2016

Hitec Power Protection Almelo Lenneke Lingmont

Die industriële vormgeving zorgt voor strakke looks van het apparaat. Niet zonder trots melden Schothorst en Kok dat er meters ledverlichting in de nieuwe ups is verwerkt. Klanten stellen hogere eisen dan voorheen aan vormgeving. Een mooie serie geschakelde ups' en is niet verkeerd voor de uitstraling.

HeartbeatDe ledverlichting op de 2700 is een soort heartbeat en laat aan de buitenkant zien wat de ups doet zodra hij in bedrijf is. Maar bij deze nieuwe aggregaat gaat het natuurlijk vooral om de prestaties. De 2700 presteert beter dan zijn voorganger. En misschien nog wel belangrijker dan dat: de nieuwe PowerPro is een stuk kleiner. Het scheelt 17 procent. Vooral dat is belangrijk voor de klanten.

Het nieuwe paradepaardje is ontwikkeld en wordt geassembleerd in Almelo. Er is 2,5 jaar aan gewerkt.

DuurzaamheidHitec zet bij de nieuwe ups ook in op groen en duurzaamheid. Het aggregaat werkt met een vliegwiel en draait (ook als er geen stroom hoeft te worden geleverd) continu. Dat is een ander principe dan de producten van concurrerende bedrijven, die accu's hebben. Al die accu's moeten regelmatig worden vervangen en dat is niet milieuvriendelijk. Door de massa van het vliegwiel blijft het doordraaien als de netspanning wegvalt. Binnen enkele seconden wordt een dieselmotor gestart waarmee de noodstroom wordt opgewekt.

In oktober vorig jaar zijn de eerste PowerPro 2700's geleverd door Hitec Power Protection.

Foto: Lenneke Lingmont