Nieuws Innovatie

'T-mobile wordt prijsvechter'

Eigenaar Deutsche Telekom overweegt een prijsvechter te maken van T-Mobile Nederland, dat bericht het AD. Die optie ligt nadrukkelijk op de Duitse directietafel, schrijft financieel persbureau Bloomberg. De Nederlandse dochter heeft het moeilijk en raakte afgelopen jaren een miljoen klanten kwijt.

David Bremmer 12 april 2016

Tmobile prijsvechter

T-Mobile verliest de slag met KPN - dat veel succes boekt met combipakketten van mobiele en vaste diensten - en Tele2 dat sinds kort zijn eigen 4G-net heeft. Het Zweedse bedrijf smijt met goedkope megadatabundels. De druk neemt toe nu Vodafone met kabelaar Ziggo wil fuseren. Samen kunnen ze straks dezelfde strategie als KPN voeren.

,,Een prijsvechter worden met ontwrichtende tarieven en aantrekkelijke toestelsubsidies is één van de weinige opties die je als speler met slechts een mobiel netwerk hebt," zegt analist Erhan Gurses van Bloomberg Intelligence. In de VS doet T-Mobile dat al zeer succesvol en wint het miljoenen klanten. Bij succes zou Deutsche Telekom T-Mobile Nederland makkelijker kunnen verkopen, is de gedachte.

Momenteel poogt T-Mobile zich in ons land te onderscheiden met het kwalitatieve 4G-net en extraatjes als zonder meerkosten uit de eigen bundel internetten binnen de EU.