Nieuws Marketing

Alles is van hout: 'Daar word je hebberig van'

Hij had zijn zaak eigenlijk al voor de feestdagen vorig jaar willen openen, maar dat zat er niet in. Hij was nog volop in onderhandeling met de pandeigenaar. Maar nu zit Sander Hoentjen er dan toch, met zijn winkel vol houten gadgets op de hoek van de Molen- en de Nieuwstraat.

Van onze redactie 21 juli 2016

Hoentjen creatie hout christian van der meij

Een officieel momentje: wethouder Claudio Bruggink knipt op deze zonnige woensdagmorgen een rood lint door. De schaar had eigenlijk ook van hout moeten zijn, grapt hij. Want echt alles in Hoentjen Creatie is van hout. Ook de vlinderstrikjes van perzikhout. Hoentjen: "Wegen nog minder dan een zijden strikje!"

Eigen ontwerp

Hij ontwerpt het assortiment zelf: Hoentjen (28) studeerde grafische vormgeving en industrieel productontwerp. Op de pc bij hem thuis in Wilp krijgen de gadgets vorm, zoals horloges, brilmonturen, pc-muizen, iPhone-hoesjes, iPad-standaards, armbanden en digitale klokken.

'Gewonnen' winkel

Sander Hoentjen is de laatste van de vier ondernemers die een zaak konden beginnen na de eerste aflevering van de Win-je-Winkelcompetitie vorig jaar. Wie mooie plannen heeft voor zaken die wat bijzonders toevoegen aan de binnenstad, kan een half jaar lang over gratis winkelruimte beschikken. De tweede ronde van Win-je-Winkel loopt inmiddels.

Helemaal gratis is het trouwens niet. "De energievoorschotten waren redelijk fors", meldt Hoentjen. En ze moeten uiteraard ook de inrichting voor hun eigen rekening nemen.

Webshop

Hoentjen heeft een webshop, die hij vanuit zijn Wilpse woning runt. Tot hij op Radio 3FM hoorde over de Hengelose competitie. Dat was wel wat voor hem. "Neem de brillen. Die willen klanten vaak wel even passen." En daarvoor zijn ze best bereid om kilometers te maken, is zijn ervaring. En je kunt je gasten beter in een winkel ontvangen dan in een rommelige ontwerpstudio. Hengelo is overigens geen vreemd gebied voor hem: hier woont familie, hij kent de stad wel een beetje.

Wethouder Bruggink kijkt nog eens rond in de winkel. Het bevalt hem. "Je wordt er hebberig van."

Gerelateerd artikel:

Gewonnen winkel Hoentjen Creatie opent de deuren

Foto: Christian van der Meij