Nieuws Marketing

Amsterdamse ondernemers brengen hagelslag naar New York

Twee jonge ondernemers uit Amsterdam, Lennart de Jong en Robbert Vos, zijn een campagne gestart om hagelslag naar New York te brengen. Met hun 'hagelswag' hopen ze uiteindelijk de hele wereld te veroveren, schrijft Het Parool.

Imke Stout 18 mei 2016

Hagelswag 1

%VIDEOWIDGET%

Het duo vond het interessant dat alleen Nederlanders de chocolade op hun brood doen. "We zijn de logboeken van het Scheepvaartmuseum ingedoken en kwamen het verhaal van Gerbrand Slag tegen. Hij probeerde in 1670 al chocola naar New York te brengen, maar zijn schip ging ten onder. Wij willen zijn missie voortzetten," aldus de Jong. Of Slag echt heeft bestaan, daar is het duo niet helemaal zeker van, maar ze zien hem toch als inspiratiebron.

Gezond De twee introduceren de hagelslag eerst in New York. Daarna moet de rest van de wereld volgen. Het bezwaar dat chocola niet gezond genoeg is, verwerpen de mannen. "Onze chocola bevat een stuk minder suiker," zegt De Jong. De naam begon als een grapje aan de keukentafel. "We waren op zoek naar een hippere naam. Uiteindelijk is het blijven hangen."

Flesverpakking De chocola is voor twintig euro per fles te koop. De inspiratie voor de verpakking haalden de Jong en Vos uit het Scheepvaartmuseum. "Vroeger werd alles in flessen verpakt. Bovendien kan je op deze manier zien wat erin zit." Crowdfunding Via crowdfunding hebben zij veel Nederlanders enthousiast gemaakt. Maar ook buitenlanders zijn geïnteresseerd: mensen uit Duitsland, Noorwegen, Japan en Amerika geven aan het product te willen kopen. Na ruim vier dagen hebben de ondernemers 30 procent van hun streefbedrag, 30.000 euro, bereikt. "Dat het zo snel zou gaan hadden we nooit verwacht." De prijs De reden dat De Jong en Vos twintig euro per fles rekenen, is vanwege de kwaliteit. De chocola is volgens De Jong vergelijkbaar met die van bonbons uit een chocolaterie. Ook hangt de prijs samen met het 'gezonde' aspect van de chocola: er zitten veel minder suikers in.