Nieuws Marketing

Briljante of gestoorde marketingactie? Srprs.me deelt logo's uit als tatoeage

Srprs.me heeft een gewaagde stunt uitgevoerd om haar nieuwe bedrijfslogo te promoten. Veertig Nederlanders kregen het logo gisteren in Amsterdam op hun lichaam getatoeëerd. Als cadeautje van het bedrijf. De actie veroorzaakt opschudding onder marketeers. "Ik vind het volstrekt gestoord en I love it", reageert Jean-Paul Schaddé van Dooren, marketingexpert en blogger bij Cityguys tegenover RTLZ.

De Ondernemer 11 april 2018

Marketing srprsme actie logo

Eerder lieten al negen Belgen het nieuwe logo van srprs.me op hun lichaam vereeuwigen. De verrassingsreisorganisatie daagde heel Nederland uit met de vraag wie een symbool van onbevangenheid durft te vereeuwigen met een tatoeage, zonder te weten hoe het symbool eruit gaat zien. Meer dan 400 aanmeldingen stroomden binnen.

Onbevangen

"De missie van srprs.me is reizigers onvergetelijke ervaringen te bieden door te reizen zonder verwachtingen, onbevangen op reis gaan dus. Doordat het niet mogelijk is vooraf alles te plannen, bekijken srprs.me-reizigers een bestemming met andere ogen. Het nieuwe logo staat symbool voor dit onbevangen gevoel", meldt srprs.me in een persbericht.

Doe normaal

Marketingexpert Schaddé van Dooren begrijpt niet waarom klanten zich voor het karretje van srprs.me laten spannen. "Kijk, als je er een goede vakantie voor terugkrijgt, dan zou ik zeggen: geen probleem. Maar anders: doe normaal!", zegt hij tegen RTLZ. Volgens Daan Muntinga, reclamemaker bij bureau Mensch, grenst de actie aan wat ethisch verantwoord is. "Je bent mensen aan het exploiteren."

Merkambassadeur

Hij zou zijn klanten dan ook niet adviseren om een soortgelijke actie in te zetten, zegt hij tegen RTLZ. "Je maakt iemand merkambassadeur, maar je weet niet wie die mensen zijn en wat ze doen. Stel, ze lubberen uit of ze doen rare dingen", zegt hij. De kandidaten hebben vooraf een contract getekend, waarin ze akkoord gaan met de verrassingstatoeage. Ook konden ze kiezen hoe groot de tattoo werd en waar hij werd geplaatst.

Lees ook: Srprs.me: van geintje naar scale-up met 9 miljoen omzet in verrassingsreizen

De tatoeage

De tatoeage is een simplistisch ontworpen hoedje en bevat geen merknaam. Het symboliseert een hoed waar men in kan springen, net zoals het rabbit hole van Alice in Wonderland, verwoordt srprs.me het. Een sprong in het avontuur. Daarnaast heeft het logo aan de onderkant harde randen en aan de bovenkant zachte randen, wat een veranderende mindset van gesloten naar open uitbeeldt.

Groei verrassingsreismarkt

De stedentrip-specialist begon in 2014 als pionier op het gebied van verrassingsreizen in Nederland. Met 700 reizigers in het eerste jaar, heeft srprs.me inmiddels vier jaar later ruim 75.000 reizigers op een trip ergens op de wereld mogen sturen.