Blog Marketing

Zes tips voor de beste contentmarketing-strategie

Win jij met je huidige contentmarketingstrategie? Bekijk de tips van 2Bfound Online Marketing en zet je eerste succesvolle stappen.

Wilfred Stomp 24 januari 2020

Contentmarketingstrategie

Tip 1: Duidelijke verhaallijn wegzetten

Een contentmarketingstrategie vormgeven gaat niet van de één op de andere dag en is ook niet zo makkelijk. De tijd die nodig is om een goede rode draad uit te zetten wordt dan ook vaker onderschat. Contentmarketing is namelijk alleen succesvol als je je richt op de langere termijn. Zo dwing je jezelf namelijk om één verhaallijn te vertellen, waarmee je jouw contentdoel beoogt te realiseren. Die doelen stem je af op de zoekintentie van jouw doelgroep. Wat voor content willen zij zien? Wat voor acties wil jouw doelgroep ondernemen? Eén verhaal overbrengen betekent ook dat je het vertrouwen van je doelgroep wint en uitsluitend kwalitatieve content levert. Wil je houvast creëren in je contentstrategie om jouw verhaal te vertellen aan je doelgroep? Gebruik dan onze contentkalender voor 2020.

Lees ook: Op deze manier haal je het beste in je personeel naar boven

Tip 2: Privacy is priority

Het belang van privacy is ons onder de neus geschoven en daarmee is onze angst ervoor ook toegenomen. De dynamiek in de wereld van technische innovaties is namelijk in vogelvlucht ontwikkeld. Zo maken we ons zorgen om onze privégegevens die voor je het weet openbaar zijn voor iedereen. Van Adblockers tot de Huawei-discussie over 5G internet. Dat privacy momenteel een hot topic is, is duidelijk. Daarom is het verstandig om tijdens je contentplanning of je strategievorming goed na te denken over de relatie die je content heeft tot de privacy van je doelgroep. Een foute stap daarin kan zomaar een zeer negatieve werking teweeg brengen.

Tip 3: Persoonlijk gebaseerde content

De Google gebruikers van vandaag de dag krijgen een gigantisch aanbod aan informatie voor hun kiezen. Als het je dan gelukt is om relevante bezoekers naar je website te trekken, wil je er ook voor zorgen dat zoveel mogelijk van die bezoekers gaan converteren. Met persoonlijk gedreven content zorg je ervoor dat je zo specifiek mogelijk op de zoekintentie van de bezoeker inspeelt. Dit doe je door onderscheid te maken tussen verschillende bezoekers. Je zou het kunnen zien als een geavanceerde filter. Liquid content is een sterk voorbeeld van die gepersonaliseerde content voor jouw bezoekers.

Tip 4: Geen influencers anno 2020

Alleen influencers die naam hebben gemaakt in de maatschappij zijn nog relevant voor jouw bedrijf. Door de influencers-hype is het vertrouwen in de influencers flink gedaald. De internethelden hebben geen vertrouwen meer en we geloven niet meer dat het van nature YouTubers zijn die iets doen wat ze leuk vinden. Die geloofwaardigheid en dat vertrouwen zien we alleen nog sterk terug bij de bekende gezichten in de fysieke wereld. De mensen van wie we weten dat ze voor bepaalde waarden in staan en van wie we weten dat ze die zelf ook daadwerkelijk graag uitdragen. Ben je anno 2020 nog fan van influencers? Bepaal voor jezelf dan of jouw influencer vertrouwen, eerlijkheid en geloofwaardig uitstraalt in relatie tot jouw merk. Dan is het een cruciaal onderdeel van je contentmarketingstrategie.

"Kijk verder dan het behalen van zo veel mogelijk websitebezoekers en bied de juiste mensen de juiste content. Alleen zo kan je het maximale uit je contentstrategie halen."

Wilfred Stomp, 2Bfound online marketing

Tip 5: Waardevolle content

Probleemoplossend. Dat is de eigenschap die je content moet bevatten. De Google zoekers hebben namelijk een bepaalde zoekopdracht gegeven, waaraan jij zo goed mogelijk moet voldoen. Jouw content moet naadloos aansluiten op de juiste zoekopdrachten. Juist die relevantie maakt jouw content waardevol. Die mindset helpt je ontzettend. Content bestaat in heel veel verschillende vormen. Zo kun je jouw bezoekers tekst, afbeeldingen, video’s, infographics, podcasts of bijvoorbeeld nieuwsupdates bieden. Waardevolle content zorgt voor een betere merkbeleving. Het uiteindelijke doel daarvan is het creëren van een merk dat echt waarde toevoegt in het leven van de doelgroep. Dat gaat natuurlijk niet over een korte termijn en dat vereist een hele hoop inspanning. Wil je actueel, relevant en waardevol zijn voor jouw doelgroep? Gebruik dan onze inhaakkalender voor 2020.

Tip 6: Groepsgevoel op LinkedIn in je voordeel gebruiken

LinkedIn is succesvol dankzij de focus die het platform heeft in vergelijking met bijvoorbeeld Facebook. Die focus zorgt namelijk voor een zeker groepsgevoel onder haar gebruikers. LinkedIn heeft zich weggezet als zakelijk platform met een focus op personeelswerving en netwerken. Gebruikers van LinkedIn zijn zich daardoor beter bewust van het doel van het platform en de intentie van mede-gebruikers. Het is daardoor makkelijker om je te herkennen in de situaties van anderen. Dat zorgt voor een bewust groepsgevoel. Schets situaties die herkenbaar zijn voor je doelgroep en je zult sneller de juiste mensen bereiken. Tot slot zijn gebruikers ook eerder geneigd om elkaar te ondersteunen, wat te danken is aan die herkenning en gebruiksintentie. Is LinkedIn geschikt voor jouw contentmarketing strategie voor 2020?