Nieuws Marketing

Reclamebureau lanceert 'hondenpoep-app'

Hondenpoep op straat blijft één van de grootste ergernissen. Reclamebureau MZOEM uit Oudewater hoopt deze landelijke irritatie bloot te leggen met een 'hondenpoep-app'. Dat schrijft het AD.

Matthieu Bos | Foto: ANP 22 juli 2016

Hondenpoep app 1065

Na de zoveelste hondendrol was directeur en bedenker Jeroen Harzing het zat en besloot hij actie te ondernemen. ,,Ik loop elke dag met mijn twee honden en steeds zie ik zo veel stront liggen. Soms sta ik er per ongeluk in en volgens mij ben ik lang niet de enige."

IrritatieHet concept, waarbij gebruikers melding maken van hondenkak, sloeg direct aan. Inmiddels stromen de eerste meldingen binnen via de app, tot tevredenheid van Harzing.

,,Poep op straat is al jaren één de grootste irritaties bij Nederlanders, net als in een lange wachtrij staan", vertelt hij.

New YorkOudewater had vorige week al de primeur en sinds kort is de app geschikt voor meldingen uit heel Nederland, ja zelfs de hele wereld: ,,Als je een drol ziet in het centrum van New York, tag 'em! Dan verschijnt de melding gewoon op de kaart", zegt Harzing lachend.

Gebruikers kunnen een drol melden door een foto te maken van de uitwerpselen en de locatie door te geven via de app. ,,Dan kun je andere wandelaars ook alvast waarschuwen." Voor de liefhebber is het ook mogelijk om foto's te zien van de diverse fecaliën op de app of op de website poepkaart.nl.

Harzing maakt een ruwe schatting en zegt dat er ongeveer drie miljoen hondendrollen per dag worden gedraaid in Nederland. Een groot deel wordt door de baasjes netjes opgeruimd. Desondanks blijven nog vele bolussen liggen. ,,Voetbalvelden vol. En elke dag komen er meer bij", voegt hij toe.

StimulansHarzings uiteindelijke doel is dat zowel gemeenten als hondenbezitters in de toekomst meer hun best doen om poep op straat aan te pakken. ,,Er zijn al meerdere initiatieven via de gemeente om dit probleem tegen te gaan, maar die blijven kleinschalig", legt Harzing uit. ,,Gezamenlijk kunnen wij met alle meldingen de hondenpoepdichtheid in beeld brengen. Dan is het wel duidelijk dat het een probleem is."

Harzing benadrukt dat hij zeker niet met de vinger wil wijzen naar de hondenbezitters, maar dat de app een stimulans voor hen moet zijn . ,,Sommigen vinden poep opruimen vies en gênant, het is juist stoer en wekt bewondering."