Nieuws Marketing

Een 'basisbeurs' voor bedrijven

Nieuwe Almelose zakenbeurs Doen wordt vooral laagdrempelig en betaalbaar, zegt organisator.

Van onze redactie 26 februari 2016

Kruyssen frans nikkels

Geen dure sprekers en geen uitgebreid programma. Een hal met eenvoudige stands. Meer is er in feite niet nodig voor bedrijven om met elkaar in contact te komen. Dat is de opzet bij Doen: Door Ondernemen En Netwerken. Doen is een nieuwe tweedaagse bedrijvenbeurs die komende zomer in Almelo wordt gehouden.

AlmeloZe heeft ruime ervaring: de Almelose Petra van der Kruyssen weet waar ze over praat als ze het over beurzen heeft. Ze werkte samen met mensen als Jan Hagedoorn (van het Expo Center in Hengelo) en Gerard Stamsnijder uit Bornerbroek (TT Hall Assen). Nu organiseert Van der Kruyssen een beurs in haar eigen woonplaats.

Doen is een nieuwe zakenbeurs voor ondernemers. En daar is volgens haar behoefte aan in Almelo. Ze weet dat er soortgelijke initiatieven zijn. "Als je kijkt naar een evenement als Energiek Almelo, dan is dat toch vooral bestuurlijk." Doen wordt anders. Ze is van plan de Doen-formule ook in andere Twentse steden uit te rollen.

PersoonlijkPetra van der Kruyssen steekt haar nek wel uit. Want ze begint met niks. Het allerbelangrijkste - het aanleggen van een adressenbestand - is een hoop werk, heeft ze gemerkt. Bellen, bellen, bellen. Maar ze weet waar ze aan is begonnen. Almelo heeft in totaal zo'n 13.000 ondernemers en zzp'ers. "Ik mik op zo'n 3.000 tot 4.000 bedrijven." Ze benadert die bedrijven zelf. "Je moet bedrijven echt persoonlijk benaderen, dat is veel beter", weet ze uit ervaring. Steun van de gemeente en van XL Businesspark is er inmiddels ook en daar is ze blij mee.

ContactDoor haar ruime ervaring weet ze ook wat deelnemende bedrijven willen: vooral met elkaar in contact komen. "Vaak zie je dat bedrijven nauwelijks weten wat er bij de buren gebeurt."

Daar zijn op de nieuwe Almelose beurs geen dure sprekers of aparte seminars voor nodig. Statafels, stoelen en genoeg koffie: dat is - heel kort door de bocht - het allerbelangrijkste. "Wat je vaak ziet bij bedrijvencontactdagen, is dat bedrijven vooral in gesprek zijn met andere bedrijven uit hun omgeving."

Foto: Anton Koopman van Tweetal catering en Petra van der Kruyssen (Frans Nikkels)