Nieuws Marketing
De Gelderse Jongens: nieuwe sensatie in Arnhem dankzij unieke marketing
Arnhem heeft er een nieuwe sensatie bij en dat terwijl de winkel pas zes weken open is: partijhandel De Gelderse Jongens. De onderneming is in rap tempo uitgegroeid tot een hit dankzij de unieke marketingstijl van eigenaar Pim van Anholt. Zijn creatieve aanpak trekt niet alleen de aandacht op social media, maar ook een trouwe schare fans die speciaal naar de winkel komen om Pim persoonlijk te ontmoeten.

De Gelderse Jongens: Daan Kasteel (zwart T-shirt) en Pim van Anholt. Foto: Gerard Burgers
Partijhandel De Gelderse Jongens: nergens zo goedkoop staat er op een bordje bij de entree. Achter de kassatafel van de nog maar zes weken geleden geopende Malburgse winkel zit Pim van Anholt (55), naast zich een grote rekenmachine.
,,Ah, de journalist”, zegt Van Anholt tegen de verslaggever van het AD. ,,Hier, deze mensen komen helemaal uit Wageningen.”
,,Voor de kip”, beaamt een afrekenende man.
,,Ze hebben ons gezien op social media”, zegt Van Anholt, die opstaat om zijn assortiment te tonen. Een koelkast opentrekkend: ,,Een kilo ossenhaas, horecakwaliteit! 35 euro. Of deze heerlijke kip, 7,75 per kilo.”
Filmpjes uitgegroeid tot regionale hit
Terwijl Van Anholt producten pakt en prijzen noemt, wordt hij aangesproken door een vrouw met een buggy. ,,Mijn vriend, hij staat nu op de steiger, is groot fan van uw filmpjes. Mag mijn dochter met u op de foto?”
,,Tuurlijk”, reageert Van Anholt ,,Daan, pak effe een cadeautje voor dit lieve meisje. Daan is mijn compagnon. Ik ken hem via-via, hij wil ondernemer worden en krijgt bij mij de kans om te leren.” Daan Kasteel (21) overhandigt speelgoed aan de dochter van Maud uit Huissen, die op Van Anholts arm wordt gefotografeerd. De afgelopen weken groeiden de filmpjes met Van Anholt uit tot een regionale hit op social media. ,,Hij is een influencer”, zegt Maud.
Voormalig chef-kok met eigen restaurants
,,Ik doe die filmpjes onvoorbereid”, zegt Van Anholt. ,,Mensen lachen om mijn versprekingen.” Zo vertelde Van Anholt dat hij na een ongelukje ‘pijn aan het been had’. ,,Ik reed met een paal tegen de scooter, zei ik. Foutje, maar dat vinden de mensen leuk.” Kasteel: ,,Sommige filmpjes zijn al zestigduizend keer bekeken.”
Van Anholt: ,,Het is een olievlek die zich verspreidt, zeker met de win-en-deelacties, waarbij mensen 100 euro shoptegoed kunnen winnen. Na zes weken hebben we al drieduizend volgers.” In de video’s sloft Van Anholt ontspannen door de winkel, zijn eigen waar aanprijzend, sprekend met ‘Ernums accent (,,hier, vliegenwegjagers, met een boxje erin, zodat je er ook een lekker muziekie bij heb”).
Lees ook: Van autosloperij naar TikTok-sensatie: zo maak je boeiende short content voor je bedrijf
Toen Van Anholt hoorde dat er in de Zuringstraat een pand leeg stond, begon zijn ondernemershart – ‘Ik ben chef-kok geweest, heb eigen restaurants gehad, Mona’s bijvoorbeeld’ – stevig te bonzen. ,,Hier zat een tropische vissenwinkel in. Wij verkopen ook vis, alleen niet voor in de vijver maar voor in de pan. We zitten hier voor een perfecte prijs in een gezellige wijk.”
Kerstpakketten opgekocht
Een perfecte prijs, dat is wat de klanten naar De Gelderse Jongens lokt. ,,Vanwege mijn horecaverleden weet ik qua inkoop waar Abraham de mosterd haalt. Bijvoorbeeld bij betaalbare Duitse topslagers. Ik koop restpartijen op.” Over een blik bourgondische tomatensoep (2 voor 2,50 euro): ,,Zaten in kerstpakketten die ik heb opgekocht.”
In tijden van inflatie weten de mensen De Gelderse Jongens vooralsnog uitstekend te vinden. ,,Het loopt lekker door”, merkt Kasteel op. ,,Hallo dames!”, zegt Van Aholt tegen twee in de koeling kijkende vrouwen. ,,Kentucky Chicken Wings. Tien minuutjes in de aifryer.” Daarna: ,,Vriendelijkheid kost niks. In dit winkeltje heb je persoonlijk contact met de mensen.”
Lees ook: Hoe je personeel werft in een krappe arbeidsmarkt: denk als een marketeer
Tonnie, een vrouw die lang op de markt in Arnhem heeft gewerkt, komt regelmatig even ‘neuzen’. ,,Laatst kwam ik voor de oliefolie, maar ging ik weg met een stofzuiger.” Van Anholt: ,,We verkopen van alles. Vaatwastabletten, bier, fris, plastic handschoentjes.” Hij wijst naar een hertengewei, die hier niet ter decoratie aan de muur hangt. ,,Laatst een partij geweien opgekocht.”