Nieuws Marketing

'IKEA voor PR': deze startup wil PR-bureaus overbodig maken

De gisteren gelanceerde startup Presscloud wil PR-bureaus overbodig maken. De ‘IKEA voor PR’ belooft bedrijven alle tools en kennis die ze nodig hebben, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van een PR-bureau. Hierdoor besparen organisaties volgens de ondernemers achter de startup op hun marketingkosten.

Van onze redactie 19 mei 2020

Presscloud startup pr aaron mirck

Aaron Mirck is een van de ondernemers achter Presscloud.

Aaron Mirck, een van de oprichters van Presscloud: ,,Als freelance PR-consultant verzorgde ik onder meer de public relations voor Startups van het Jaar Shypple en Travis. PR hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als ik een bedrijf in het nieuws kan brengen, kan iedereen dat leren. Daarom vind je op Presscloud alles wat ik weet over PR, zodat alle marketeers en ondernemers een PR-pro kunnen worden.”

Mirck: ,,Op Presscloud vind je Nederlandse perslijsten, die handig zijn ingedeeld per categorie. Ook bieden we gebruikers een online omgeving voor alle nieuwscontent, waardoor redacteuren je merk weten te vinden. Door de combinatie van software en kennis, kan je zelf met PR aan de slag.”

Lees ook: Onderbroekenmerk Pockies: de nonchalante tegenhanger van Björn Borg

PR als paardenmiddel voor groei startups

,,Te vaak blijft PR een ondergeschoven kindje. Dat is zonde, want het versnelt de groei van bedrijven gigantisch. PR is een heel krachtig marketinginstrument, hebben we gemerkt”, aldus Michiel Dicker, de andere oprichter van Presscloud. Dicker is tevens oprichter van Pockies, het Nederlandse onderbroekenmerk met zakken – een uit de hand gelopen studentengrap.

''Dankzij mooie PR-acties hebben we meer dan 200.000 onderbroeken verkocht en zijn we ook in de VS actief''

Michiel Dicker, mede-oprichter Presscloud en Pockies

,,Een publicatie in de media is veel betrouwbaarder dan een advertentie. Daarbij is adverteren vaak best duur en het resultaat van een advertentie nog onduidelijk. Doordat we met Pockies veel in de media verschenen, groeiden we heel snel. Dankzij mooie PR-acties hebben we meer dan 200.000 onderbroeken verkocht en zijn we ook in de VS actief. Zelf misten we de juiste tools om alles uit onze PR-ambities te halen. Doordat we aan die tools kennis over PR toevoegen, is Presscloud de meest complete oplossing voor PR”, aldus Dicker.

Lees ook: Propaganda (6): wat is een PR-adviseur eigenlijk?

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.