Nieuws Marketing

Jaaroverzicht 2016: 5 slimme influencers

We laten ons vaker inspireren door invloedrijke personen op social media: influencers. Deze 5 merken gingen in 2016 slim om met influencer marketing.

Lotte Elbrink 27 december 2016

Cynthia 1065

• Meet the Players

"Als je continu foto's post van je auto's, geld en horloges, is dat niet goed voor je imago." Meet the Players helpt topvoetballers als Jeffrey Bruma, Kenneth Vermeer en Eljero Elia daarom met hun personal branding op social media. Oprichter Sietse de Jong: “Spelers krijgen zo een bredere fanbase. Dat is ook belangrijk vanuit marketing oogpunt.”

%VIDEOWIDGET%

• Miss Lipgloss

Eén van Nederlands bekendste influencers is beautyblogger Miss Lipgloss. Al tien jaar lang verdient ze met bloggen haar geld. Vaste adverteerders zijn Renault en Hema. Hoe ze die klanten binnenhaalt, lees je hier.

%VIDEOWIDGET%

• SmartUp Network

Met blogs, events en workshops van business influencers helpt Deniece von Harras ambitieuze jonge vrouwen hun carrière naar een next level te tillen. Haar platform SmartUp Network geeft influencers de kans hun ervaringen en tips te delen met de nieuwe generatie zakenvrouwen.

• Influentials

Volgens Jolique Moller heeft ieder bedrijf over een paar jaar een influencer marketeer in huis. Met haar bedrijf Influentials brengt ze adverteerders en influencers als Miss Lipgloss bij elkaar. Want: “Tegenwoordig zijn mensen blind en doof voor reclame. Jongeren laten zich inspireren door bloggers, vloggers of instagrammers.”

• De Visbroeders

Je kon niet om ze heen het afgelopen jaar: De Visbroeders: Aard en Peter Lagerwerf. Hun eigen visshow op YouTube trekt maandelijks duizenden views. "Aan ondernemend Nederland willen we laten zien hoe wij met ons merk omgaan. Het doel is dat ons YouTubekanaal net zo succesvol wordt als die van de bekende vlogger Enzo Knol."

%VIDEOWIDGET%

Jaaroverzicht 2016:

Top 10 meest gelezen van 2016: van Pokemon GO tot Night NannyDe 6 meest inspirerende ondernemers van 2016De 8 belangrijkste tech ontwikkelingen van 2016De 7 niet te vermijden ondernemers van 2016Deze 8 merken gingen ten onder in 2016De 4 opvallendste jonge starters van 2016De 5 belangrijkste influencers van 2016Dit was 2016: 5 visies voor de toekomst6 BN'ers in business (vrouw)6 BN'ers in business (man)6 ondernemersvideo's die je niet mag missen