Nieuws Marketing

Javatoren in Almelo werkplek voor grote bedrijven én beginnende ondernemers

Het heeft meer de uitstraling van een hotel dan van een kantoorgebouw, de vernieuwde Javatoren vlak naast het station. In de ene hoek een receptie met daarboven grote koperen lampen en bloemstukken op de balie. In de andere hoek een horecagelegenheid met lange stamtafel en kleine zitjes met luxe stoelen, om een kop koffie te drinken, te lunchen of voor werkoverleg.

Kelly Adams | Foto's Rikkert Harink 28 september 2016

Javatoren Almelo werkplek voor ondernemers Rikkert Harink

De Javatoren is in het afgelopen jaar getransformeerd tot de derde locatie van Frame Offices. Een kantoorgebouw met meer dan alleen een werkruimte. Er waren al locaties in Rotterdam en Leiden. "Het idee is ontstaan vanuit leegstand", vertelt exploitant Laurens Vrind in een interview met De Twentsche Courant Tubantia.

Service en flexibiliteit

Eigenaren moeten iets met hun leegstaande gebouw, anders dan alleen de verhuur van kale kantoorruimtes. "Ondernemers zijn op zoek naar iets anders", zegt Vrind. "Ze willen service en flexibiliteit, iets huren zonder lange contracten." Bij Frame Offices lopen de huurcontracten gemiddeld een jaar. "Vooral voor beginnende ondernemers is dat belangrijk. Zij hebben geen idee waar ze over twee jaar staan. Bestaat hun bedrijf nog? Of zijn ze juist met zes of acht man en hebben ze meer ruimte nodig."

Tekst gaat verder onder de foto

De huur bij Frame Offices is hoger dan bij een regulier kantoorpand, maar je huurt er dan ook niet alleen een kantoortje. Huurders kunnen gebruik maken van de receptie beneden in het gebouw. De receptionisten nemen de telefoon aan van de bedrijven die dat willen. Zij ontvangen klanten en regelen bijvoorbeeld parkeerplaatsen. Bovendien zijn er in het gebouw vergaderruimtes en spreekkamers die per uur verhuurd worden. Een soort all-inclusive formule "Je betaalt iets meer, maar je hoeft ook minder meters te huren omdat je bijvoorbeeld geen eigen vergaderruimte nodig hebt", zegt Vrind.

Urenco en Ten Cate

Op dit moment is bijna de helft van de Javatoren verhuurd. Op verdieping acht tot en met dertien zitten nu acht bedrijven, waaronder Urenco en Ten Cate. Zij zaten al in de kantoortoren en hebben het huurcontract bij Frame Offices verlengd. Dat betekent dat er nog zeven verdiepingen leegstaan. Er is al een verdieping ingericht, om potentiële huurders te laten zien hoe het kan worden. Wie een hele verdieping huurt, is vrij om zelf te indeling te bepalen.

Tekst gaat verder onder de foto

Gratis werkplek

De begane grond en eerste verdieping zijn ook al ingericht, voor startende ondernemers. Daarvoor begint Frame Offices een samenwerking met de gemeente Almelo en de Universiteit Twente. "We zijn op zoek naar veelbelovende start-ups die we hier een gratis werkplek aanbieden", vertelt Vrind. "Daarnaast worden ze gecoacht. Door bijvoorbeeld een advocaat, accountant en iemand van de bank. We willen ze verder helpen, zodat hun bedrijf groeit en ze wel huur kunnen betalen."De jonge ondernemers moeten op hun beurt voor reuring in het gebouw zorgen. Zodat de bedrijven elkaar versterken en hun netwerk uitbreiden. Daarvoor was er vorige week ook een ondernemersborrel, waar zo'n honderdvijftig ondernemers uit heel Almelo op af kwamen. "We gaan het elk jaar doen. Zodat dit echt een bolwerk voor ondernemers wordt."

Gerelateerde artikelen Kantoor in Almelo met de allure van een hotel Kleinere werkplekken voor kortere periode te huur in Javatoren Almelo