Nieuws Marketing

Kogelwerend glas is booming business

Kogelwerend glas wordt steeds populairder onder zowel bedrijven als particulieren met de toenemende dreiging van aanslagen. Men wil zich zo goed mogelijk beschermen tegen een mogelijke aanslag of kogelregen.

Van onze redactie 25 maart 2016

Kogels

Ondernemer Willy Swinkels uit Eindhoven profiteert van de toenemende vraag. De glaszetter merkt al twee jaar lang een groei in het aantal aanvragen en dat komt volgens hem vooral door het nieuws. "Mensen worden gek gemaakt door het nieuws. En natuurlijk niet geheel onterecht. Vroeger verkochten we alleen kogelwerend glas aan bankkantoren en benzinestations."

De trend wordt ook bevestigd door AGC Glass Europe, één van de grootste glasproducenten van Europa, op BNR Nieuwsradio. Het bedrijf ziet een stijging van vijftien procent in het afgelopen jaar. Die groei wordt vooral veroorzaakt door particulieren die kogelwerend glas aanschaffen. Maar ook het aantal bedrijven die het speciale glas kopen groeit. Zo kocht de joodse gemeenschap de extra beveiliging al snel in na de aansalg op het Joodse Museum in Brussel.