Nieuws Marketing

Luxe club opent aan de Brink in Deventer

Horeca-tycoon opent vijfde zaak aan Brink in Deventer.

Bas Klaassen | Foto: Ronald Hissink 13 mei 2016

Deventer nieuwe club brink ronald hissink

>>>Lees het volledige artikel in de Stentor.

Deventer is in het najaar een nachtclub aan de Brink rijker. Horeca-ondernemer Ayhan Sahin heeft het voormalige pand van bioscoop Luxor gekocht van vastgoedfonds Pubstone Properties. Het monumentale pand stond leeg sinds de sluiting van club B20 en heeft een rijke horecahistorie. Sahin gaat aan de Brink naar eigen zeggen een luxe club openen, compleet met vip-tafels en diners gekookt door een eigen chef-kok. Ook wil hij er bekende DJ's laten optreden en stand-up-comedy organiseren. In september moet de club open gaan. Een naam voor de nieuwe zaak is er nog niet.

OnderhandelenWat de ondernemer heeft betaald voor het kapitale pand (700m2) in Amsterdamse school, is onbekend. Het stond al enige tijd op makelaarswebsite Funda voor 695.000 euro. Sahin: "Na onderhandeling is daar nog wel wat vanaf gegaan, maar hoeveel precies daar laat ik me niet over uit."

Volgens de ondernemer wordt de zaak de komende maanden compleet gestript en opnieuw ingericht. Volgens de Twellose horeca-ondernemer richt hij zich met de club op een wat oudere doelgroep. Sahin: "In een stad als Amsterdam heb je misschien zoiets al wel, maar wat ik hier wil neerzetten heeft nog niet." Hij noemt de zaak uitdrukkelijk geen discotheek. "Dat is, ook in dit pand, door verschillende partijen geprobeerd, maar werkt niet."

Vijfde zaakDe nieuwe club aan de Brink is de vijfde zaak die de Twellonaar in korte tijd aan de Brink opent. Hij is ook de eigenaar van Tapamor, Sushi by Me en de zaken Hollands Glorie en Dorst!. Die laatste twee zijn nog geen jaar open. Dat Sahin ook eigenaar van Dorst! is, is meteen ook een van de redenen dat hij zich met de nog te openen club richt op een wat ouder publiek. "Ik moet natuurlijk geen concurrent van mezelf worden." Met de komst van de zaak opBrink 20 krijgt het nachtleven weer een nieuwe impuls. Dat is ook een van de redenen dat onlangs de openingstijden voor de nachthoreca door zijn vrijgegeven.

De aankoop van het pand , waar jarenlang discotheek Luxorplaza was gevestigd is 'een droom die uitkomt', zegt Sahin.