Nieuws Marketing

Nu ook belangstelling uit Thailand voor Grolsch

BOEKELO - De lijst potentiële kopers voor Grolsch groeit met de dag. Sinds InBev en SABMiller bekend maakten dat Grolsch, samen met het Italiaanse Peroni, in de etalage staat, hebben zich volgens de geruchtenmachine al elf gegadigden gemeld. De meest recente: de Thaise bierbrouwer Chang.

Van onze redactie 27 januari 2016

Grolsch Muijderman plat

Volgens persbureau Reuters heeft de Thaise CEO Thapana Sirivadhanabhakdi van dit concern maandag bevestigd dat er een bod is uitgebracht. Chang is overigens sponsor van de Engelse voetbalclub Everton.

Jacobs HoldingDe Belgische krant De Tijd meldde afgelopen week dat ook het Zwitserse Jacobs Holding een bod zou hebben gedaan. Dit is het fonds van de familie Jacobs, die haar geld vooral verdiende via uitzendbureau Adecco en in chocolade. Deze belangstelling is overigens niet bevestigd door Jacobs.

Japanse en Spaanse interesseEerder al werd bekend dat de Japanse brouwer Asahi en de Spaanse brouwer Mahou-San Miguel interesse hadden. Beide bedrijven hebben dit bevestigd. Onbevestigde geruchten zijn er over interesse van de Amerikaanse brouwer Molson Coors en het Ierse C&C. Ook zouden diverse private-equity-investeringsfondsen op de loer liggen om de twee biermerken in portefeuille te nemen: KKR, Bain Capital, PAI Partners, Cinven en EQT.

Foto: Emiel Muijderman