Nieuws Marketing

Ondernemer feest op geheime plek

Chantal Lindsen | Foto: Sanne Donders 15 januari 2016

Marceldenouden1065

Na een drukke werkweek het weekend in op een geheime locatie. Dat is het idee achter de Secret Friday Society, het nieuwe feest van ondernemer Marcel den Ouden. Vrijdagavond is de eerste editie in de Delftsepoort naast het Centraal Station.

'Waar is het?' is de meest gestelde vraag die organisator Marcel den Ouden de afgelopen weken kreeg. Tot gisteren wist bijna niemand waar de eerste editie van de Secret Society Friday, een tijdelijke club in een leegstaande ruimte, plaats zou vinden.

Gisteravond maakte de organisatie de geheime locatie via social media bekend: Weena 505 in Rotterdam. ,,De bezoekers worden in een grote glimmende hal ontvangen en hebben dan nog geen idee waar ze terechtkomen,'' houdt Den Ouden het nog even spannend.

Want dat is het idee van de Secret Society Friday. Noch de locatie, noch de line-up van dj's wordt bekendgemaakt. Dat het dj's van Rotterdamse bodem zijn, staat wel vast. Ook wordt er Bobby's Gin, van de Rotterdamse broers Sebastiaan en David, geschonken en behalve Heineken ook Rotterdams bier.

Den Ouden, ook oprichter van de Must feesten in Rotterdam, vertelt: ,,Op feesten kijken mensen of naar de artiest, of naar hun mobieltje. Ik wil teruggaan naar de basis. Mensen in contact brengen met elkaar, zodat er leuke ontmoetingen ontstaan. Ik vind dat het uitgaan hier nu te weinig op aansluit.''

En dus moet er vanavond vooral lekker worden gedanst. Niet strak in pak, maar gewoon op sneakers en in T-shirt. ,,Borrelaars zijn verboden. Het moet vanaf zes uur al meteen feest zijn,'' zegt Den Ouden.

Gezien dit tijdstip heeft het team van Secret Society ook gezorgd dat de bezoekers niet op een lege maag hoeven te feesten. ,,We hebben een food area waar koks onder toeziend oog van het publiek wereldse gerechten bereiden.''

Wie vanavond nog wil gaan, is te laat. Alle 200 kaarten zijn uitverkocht. Alle bezoekers mogen een introducé meenemen, dus de organisatie rekent op zo'n 400 man. ,,We laten iedereen zijn of haar vriend meenemen, want het doel van de feesten is ook om een community van creatieve Rotterdammers op te bouwen.''

Dat gebeurt niet alleen met deze Secret Society Fridays die dit jaar nog vaker georganiseerd zullen worden. Ook staan er een Secret Society Sunday, Live en Festival op de planning voor dit jaar. "Rotterdam is een start-up stad en perfect voor dit soort initiatieven, dus ik verwacht wel dat het aan gaat slaan,'' sluit Den Ouden af.