Nieuws Marketing

Ondernemers overvallen door besluit over windmolens in Windpark Fryslân

Ondernemers maken zich zorgen over Windpark Fryslân, meldt Ondernemend Friesland nieuws. Veel ondernemers voelen zich overvallen door het besluit van minister Kamp om 89 windmolens met een opgesteld vermogen van circa 320 MW in het IJsselmeer te plaatsen.

Van onze redactie 10 augustus 2016

Windmolensmoetenwinsumklimaatneutraalmaken1065

Dit is een van de conclusies die in het rapport Windpark Fryslân staan. Omgevingscoördinator Fon ten Thij presenteerde op dinsdag 21 juni zijn rapport aan ongeveer veertig vertegenwoordigers van verschillende ondernemersverenigingen, verenigingen van dorpsbelangen en regionale maatschappelijke organisaties.

Toeristen

In het rapport stelt Ten Thij dat uit de gesprekken blijkt dat de impact van het geplande windpark groot is. Veel ondernemers in de regio zijn grotendeels afhankelijk van bestedingen van toeristen. Mensen die bewust de keuze maken om de kustregio in Súdwest-Fryslân te bezoeken. De vraag is of bij het geplande windpark de toerist de omgeving nog aantrekkelijk vindt en welke gevolgen het heeft voor de leefbaarheid van het gebied en de natuur.