Nieuws Marketing

Ondernemersgezin Brunsman zwaait af bij Albert Heijn Wierden

Supermarkt Albert Heijn in Wierden krijgt een nieuwe eigenaar. Tijmon Vosselman neemt de zaak over van het ondernemersgezin Brunsman. Albert Heijn Wierden is meer dan 25 jaar in handen van de familie geweest.

Van onze redactie 30 juni 2016

Albert Heijn Wierden overgenomen Robin Hilberink

De overnameperiode duurt ongeveer zeven weken. Grote gevolgen voor het personeel heeft de verkoop van de winkel niet. De werknemers blijven namelijk gewoon in dienst.

VerkoopDe verkoop van de succesvolle supermarkt heeft verschillende redenen. Door de snelle groei van de zaak heeft met name zoon Rik Brunsman de laatste jaren wat te veel hooi op zijn vork genomen. Daarnaast is er in de persoonlijke sfeer van de familie de afgelopen jaren een en ander voorgevallen. Vandaar dat in februari van dit jaar de zoektocht naar een overnamekandidaat is begonnen.

AkeleistraatIn 1989 begonnen Freek en Jenny Brunsman de winkel in een pand aan de Akeleistraat. Met het oog op groeimogelijkheden verhuisden de ondernemers in 2005 naar het huidige gebouw aan de Anjelierstraat. Daar hadden de afgelopen jaren meerdere uitbreidingen plaats. De grootste make-over werd begin 2014 doorgevoerd, om de Wierdense vestiging aan te kleden in de nieuwe huisstijl van de supermarktenketen.PensioenFreek en Jenny Brunsman gaan nu met pensioen en hun in Bornerbroek woonachtige zoon Rik gaat het de komende maanden samen met zijn eigen gezin wat rustiger aan doen. Wat hij verder gaat doen, is op dit moment nog niet bekend.