Nieuws Social media

44 miljard dollar: topondernemer Elon Musk heeft Twitter gekocht

Elon Musk heeft Twitter gekocht. De twee partijen bereikten een overeenkomst over een overnamebedrag van 44 miljard dollar (41,08 miljard euro), meldt BBC. Dat komt neer op 54,20 dollar per aandeel, zo'n 50,60 euro.

Van onze redactie 25 april 2022

Elon musk tesla twitter

Foto: ANP.

Het begon er de laatste tijd steeds sterker op te lijken dat Musk serieus van plan was Twitter te willen overnemen. Afgelopen weekend troffen de Tesla-baas en topmensen van Twitter elkaar om de overname te bespreken, bleek uit berichtgeving van Amerikaanse media.

Sinds eind januari kocht Musk bijna dagelijks aandelen in Twitter. Begin april bezat hij 9,2 procent van de aandelen, waarmee hij de grootste aandeelhouder van Twitter is. Musk kreeg een plek in het bestuur aangeboden, maar die sloeg hij op het laatste moment af.

Lees ook: Hogere omzet en winst Tesla: immense bonus voor Elon Musk onderweg

Op 14 april deed Musk een bod op Twitter. Hij liet weten het volledige bedrijf te willen kopen en privatiseren. Volgens Musk is dat nodig om veranderingen door te kunnen voeren, zodat "het volledige potentieel van Twitter kan worden benut". In een brief aan Twitter-bestuursvoorzitter Bret Taylor schreef Musk dat hij van het bedrijf "hét wereldwijde platform voor de vrijheid van meningsuiting" wil maken.

Twitter: Elon Musk heeft 83 miljoen volgers

Musk is zelf een van de belangrijkste gebruikers voor Twitter. Hij heeft ruim 83 miljoen volgers, die hij bijna dagelijks van tweets voorziet. Soms deelt hij zakelijke updates, andere keren plaatst hij grappige plaatjes.

Lees ook: Carbyon wint Milestone Award van Elon Musk: technologie tegen klimaatverandering

Musk gaf eerder aan zelf ook te twijfelen of zijn overnamepoging wel zou slagen. Later werd duidelijk dat de zakenman, die voor zijn overnamebod al ruim 9 procent van Twitter in handen had, al andere investeerders was gaan polsen om mee te doen met zijn plannen. Uiteindelijk lukte het Musk alsnog om de unanieme goedkeuring te krijgen van het bestuur van Twitter.

Toezichthouders zullen komende tijd waarschijnlijk nog wel naar de deal gaan kijken. Het is de bedoeling dat de overname voor het einde van het jaar afgerond kan worden.

Kijk hier hoe Musk zich verhoudt in de lijst van ultra rijken van de wereld: Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws