Nieuws Marketing

Sterrenchefs worden frietbakkers

De jonge ondernemers Enzio van Vloten en Dennis Sterk, afkomstig uit de keuken van sterrenrestaurant Niven, slaan hun vleugels uit. Ze gaan echter niet op jacht naar hun eigen Michelinster, maar beginnen een friettent. Topkok Niven Kunz investeert in de zaak.

Audrey Oey 29 maart 2016

Friet 5

Liefhebbers van de creaties van Niven Kunz hoeven niet te hopen op een zakje friet van de hand van de sterrenchef. Hij gaat niet in de keuken staan, zo benadrukt hij tegenover Misset Horeca. "Al is dat moeilijker dan ik dacht.''

Kunz helpt de jongens op weg met een investering. "Zo heb ik zelf zeven jaar geleden ook de kans gekregen om te starten. Dat gun ik deze jongens ook'', aldus de chef-kok. Ook promoot hij de nieuwe friettent via social media. "Ik heb natuurlijk iets meer bereik dan deze jongens.''SatésausHet cafetaria moet in mei de deuren openen, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Zo creëerde Kunz afgelopen week het recept voor de satésaus die in de zaak zal worden gebruikt.Kwaliteit, ambacht en biologisch zijn de kernwoorden van Friet District, dat aan de Prinsestraat 73 ligt. Voor de friet worden alleen biologisch geteelde aardappelen gebruikt.NivenNiven Kunz is de chef-kok en eigenaar van het met een Michelinster bekroonde restaurant Niven in Rijswijk. Eerder kreeg hij ook al een Michelinster toegekend voor zijn werk in restaurant 't Raethuys in Wateringen.

Recepturen voor @frietdistrict