Nieuws Marketing

Succes vanuit Rooftop Studios in Espelo

Dat Nederlandse topartiesten als Nick en Simon, Jeroen van der Boom en Thomas Berge onvergetelijke successen hebben geboekt in de muziekstudio van Edwin van Hoevelaak in de Holtense buurtschap Espelo is niet nieuw. Maar dat André Hazes jr. met zijn, in Espelo geproduceerde, album LEEF in korte tijd meteen goud boekt, is uniek.

Van onze redactie 13 juli 2016

Muziek studio knoppen

Vorig jaar leverde de gelijknamige single LEEF al een gouden hit op terwijl deze nog uit moest komen. De vergulde replica werd live in het tv programma RTL Late Night uitgereikt door Humberto Tan.

'Waanzinnig goed'

"Dat nummer was in een half uur gemaakt", vertelt Van Hoevelaak. "Wij vonden het meteen waanzinnig goed!" Hazes junior, zoon van volkszanger André Hazes, timmert aan de weg. Ondanks alle perikelen rondom zijn moeder Rachel en zijn zus Roxanne weet de 22-jarige erfgenaam een dijk van een plaat te maken. Zijn eerste solo album wordt niet alleen met open armen ontvangen door zijn eigen fans maar ook door die van zijn pa. Een unicum volgens Van Hoevelaak. Zelf heeft hij de 'ouwe Hazes' maar één keer mogen ontmoeten. Ergens in het westen, back stage in de Klaus Party Tent. "Een heel aardige man", meent de Sallandse producer. "En dat is Dreetje ook. Maar wat Dré óók van zijn vader heeft geërfd is een goeie stem. Hij heeft zich enorm ontwikkeld als zanger. En net als zijn vader is ook hij af en toe een beetje onzeker." Gedurende het schrijven en produceren sprak de kleine jongen veel over 'zijn pa'.

Tekst gaat verder onder de foto

'Heerlijk werken'

Uit het in Espelo geproduceerde album LEEF blijkt dat een eigen 'Hazes junior stijl' zeker winst oplevert. "Dré heeft laten zien dat hij met een eigen stijl enorm knalt. Die jongen is gedreven, bereidt zich goed voor en kent alle teksten uit zijn hoofd wanneer hij in de studio staat. Dat is heerlijk werken", stelt Van Hoevelaak.

Goud

Over de samenwerking is André Hazes jr. het helemaal eens. "Het pure en snelle werken van Edwin, vind ik vanaf dag één goud! En dat is gebleken uit de status die mijn album heeft gehaald", aldus Hazes.Een tweede soloalbum voor de succesvolle zanger ligt al in de planning. Ook weer bij studio van Hoevelaak in Espelo.