Nieuws Marketing

SUP Skool Leeuwarden ziet deelnemersaantal explosief stijgen

In heel Nederland groeit het aantal suppers explosief. Zo meldt de SUP Skool Leeuwarden Omrop Fryslan dat hun deelnemersaantal aan de populaire sport dit jaar al is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

Van onze redactie 15 augustus 2016

Suppen

‘Suppen’ komt van SUP: Stand Up Paddling. De sporters staan met de voeten naast elkaar op een stabiele surfplank en bewegen zich al paddelend voort. Het ziet eruit als een ontspannen manier om je voort te bewegen, maar je gebruikt er je hele lichaam voor.

De SUP Skool Leeuwarden meldt explosieve groei, maar dit is slechts één voorbeeld van de populariteit van de sport. De trend komt in heel Nederland voor, want het niet alleen te beoefenen in watersportgebieden: suppen kan overal. Niet alleen op zee, tussen wind- en golfsurfers, maar ook op kanalen en sloten, waardoor een mooie tochten kunnen worden afgelegd. Zelfs op de Amsterdamse en Utrechtse grachten kun je op de plank klimmen. Om die reden is suppen ook laagdrempelig en populair als teamuitje of dagje weg.

Iet giet oan

Een Elfstedentocht in september? Op een surfboard kan iedereen meedoen met ‘SUPtimber’. De 220 kilometer lange tour langs de elf steden die al bijna 20 jaar niet meer per schaats zijn bereikt, wordt in vijf dagen al suppend afgelegd. Al is het voor beginners aan te raden eerst eens een lesje te nemen.