Advertorial van Eurol

Advertorial Marketing

Twents bedrijf Eurol partner van Toyota Gazoo Racing voor Dakar 2021

Eurol is voor het derde jaar partner van het Toyota Gazoo Racing Team. Samen met het Toyota fabrieksteam werd in 2019 voor het eerst de Dakar Rally gewonnen en eindigde het team in 2020 op de tweede plek. De samenwerking met Toyota Gazoo Racing levert voor Eurol een waardevolle bijdrage in de ontwikkeling van hoogwaardige smeermiddelen voor race- en rallywereld en andere aanverwante marktsegmenten.

Van onze redactie 19 november 2020

Eurol partner dakar 2021

Tijdens Dakar 2021 is Eurol partner van Toyota Gazoo Racing.

Toyota Gazoo Racing neemt met vier teams deel aan de Dakar Rally 2021, die op 3 januari 2021 van start in Jeddah, Saoedie-Arabië. Het fabrieksteam zal bestaan uit Nasser Al-Attiyah en navigator Mathieu Baumel; Giniel de Villiers en navigator Alex Haro; Henk Lategan en navigator Brett Cummings; en Shameer Variawa en navigator Dennis Murphy.

Glyn Hall, Manager Director van het Toyota Gazoo Racing team: ”We hebben al vele jaren een nauwe samenwerking met de engineers van Eurol. Eurol is een innovatieve smeermiddelfabrikant met een hoog kennisniveau. Met hun hoogwaardige smeermiddelen leveren ze een directe bijdrage aan onze successen in de zwaarste rally ter wereld.”

"De samenwerking helpt ons in het ontwikkelen van de beste smeermiddelen voor de racerij"

Martijn Pfeiffer, Managing Director van Eurol

Volop vertrouwen in 'mooie samenwerking'

Martijn Pfeiffer, Managing Director van Eurol: ,,We zijn blij dat we wederom partner zijn van dit prestigieuze Dakar fabrieksteam. Onze samenwerking helpt ons in het ontwikkelen van de beste smeermiddelen voor de racerij, maar ook voor andere marktsegmenten zoals de industrie, heavy duty en elektrische voertuigen. We zien met veel vertrouwen uit naar het vervolg van onze mooie samenwerking.”

Dit is Eurol

Eurol is een Twents familiebedrijf en al ruim 40 jaar producent van smeermiddelen, vetten, koelvloeistoffen en additieven. Inmiddels zijn Eurol producten in meer dan 80 landen wereldwijd beschikbaar. Het gebruik van Eurol producten in de Dakar rally is het ultieme bewijs voor de uitstekende kwaliteit. Mede door de kennis en ervaring uit ‘de zwaarste rally ter wereld’ ontwikkelt Eurol producten met unieke eigenschappen die bestand zijn tegen de combinatie van stof, zand, vocht, temperatuurswisselingen en hoge drukbelasting.

En dat niet alleen, want de Dakar Rally heeft ook gezorgd voor de naam en faam van het Eurol merk. De deelname van tweevoudig Formule 1 kampioen Fernando Alonso in 2020 aan het TOYOTA GAZOO Racing Team zorgde ook voor de nodige exposure in het, op de Formule 1 na, bekendste autosportevenement ter wereld.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.