Nieuws Marketing

Van meubelzaak tot warenhuis voor wooncomfort

Verscholen achter een rijtje winkels en woonhuizen in het hart van Gilze staat een prachtige gerenoveerde boerderij. Binnen runt Ton de Visser al bijna twintig jaar zijn eigen meubelzaak.

Roy van der Lee 3 juni 2016

Meubelzaak

Het grootste deel van die periode richtte de geboren Bredanaar zich ook volledig op meubels en ging hij er prat op dat in zijn zaak eigenlijk alles te krijgen was. Van bed tot bank en van kast tot eetkamerstoel. En alles van de beste kwaliteit. Wat hij niet op voorraad had, ging hij desnoods zelf even ophalen bij een handelaar of andere winkel in de buurt.

Maar die tijd is voorbij. Mede door de komst van het internet kreeg de ondernemer het lastig. Een probleem dat hij deels kon oplossen door een stuk van zijn zaak te verhuren. Maar ook het assortiment kreeg een flinke make-over.

"We richten ons nu volledig op wooncomfort, op mensen die langer thuis willen blijven wonen'', legt De Visser uit, gezeten aan een lange tafel in het midden van zijn imposante zaak. "Dat moet je zien in de breedste zin van het woord. Dus van sta-op-stoel tot rollator en van elektrische fiets tot bedden die het eenvoudiger maken overeind te komen.''

KniebandenVoor die omslag is De Visser de samenwerking aangegaan met een aantal partners. Zo liggen de kniebanden van de lokale fysiotherapeut bij hem in het schap. Net als een selectie uit het assortiment van een plaatselijke tegelhandelaar. Je kan daarom bijna wel spreken van een winkel binnen een winkel.

En die heeft ook een naam: Hangaar 116. "Dat is best een andere tak van sport'', geeft de ondernemer toe. ,,Maar je krijgt ook een heel andere doelgroep over de vloer. Iemand die op zoek is naar een fiets, zou hier anders waarschijnlijk nooit zijn binnengelopen. Nu dat wel gebeurt, ziet die klant misschien wel een leuk meubel waar hij later voor terug wil komen.''

Bovendien moest de ondernemer wel innoveren, want de tijden zijn veranderd. Toen hij met zijn meubelzaak begon, spaarden jonge stellen een hoop geld voor hun eerste interieur. Tegenwoordig zijn ze volgens De Visser blij als ze überhaupt een huis kunnen krijgen en wordt op het meubilair juist bespaard.

WagonsAls gewezen meubelhandelaar is De Visser uiteraard nog steeds het liefst met meubels bezig. De focus is daarbij vooral komen liggen op banken, tafels en stoelen. Die met een industriële, stoere uitstraling doen het de laatste tijd goed. Bijvoorbeeld de exemplaren die zijn gemaakt van oude wagons. Die zijn dan ook te vinden in de vergaderruimtes die De Visser in zijn winkel heeft gebouwd om te verhuren.

"Het liefst verzorg ik het hele interieur'', zegt hij. "En dat gebeurt gelukkig ook nog vaak genoeg. Laatst nog hebben we voor zorginstelling Amarant acht complete woningen ingericht. Dat blijft toch het leukst.''