Nieuws Marketing

Vier uitbaters organiseren kroegentocht in vier dorpen

Waarom zou je altijd maar één en dezelfde kroeg bezoeken? Om cafégasten op andere ideeën te brengen organiseren vier uitbaters een kroegentocht. Dat schrijft het AD.

Marianne ter Mors | Foto: Pim Mul 23 november 2016

Kroeg 1065

Het zijn Sven Heemskerk van Café Het Zevende Genot in Zevenhoven, Joey Akerboom van Café Inn 't Lely Veldt in Nieuwveen, Peter van Breda van Café Hiernaast in Langeraar en Danny Blom van Café The Happy Duck 2.0 in Nieuwkoop.

Hun idee? Een kroegentocht met goede muziek en gratis vervoer tussen de vier dorpen. Hun kroegen verschillen, maar hebben één ding gemeen: de ouderwetse gezelligheid.

Kroegentocht,,De meeste mensen hebben slechts één stamkroeg, waar ze week in, week uit hun biertje drinken. En dat terwijl er zoveel leuke, bruine kroegen in de regio zijn'', vertelt Danny Blom, eigenaar van café The Happy Duck 2.0 in Nieuwkoop.

,,Daarom hebben we deze kroegentocht verzonnen. Natuurlijk om onze vaste klanten te blijven verrassen met elke keer iets nieuws, maar ook om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de kroegen in de buurt.''

TaxibusEn dat hebben de mannen voor de bezoekers wel heel gemakkelijk gemaakt. Elke 45 minuten rijdt er een gratis taxibus van Van der Laan naar de volgende kroeg. Zo kun je in één avond de hele ronde maken. ,,Je komt dus altijd weer thuis'', zegt kroegbaas Blom met een twinkeling in zijn ogen. ,,Ook als je merkt dat je net dat laatste biertje niet had moeten drinken.''

Uiteraard is er aan lekkere muziek gedacht. Speciaal voor de kroegentocht draait bij Café The Happy Duck 2.0 DJ Rémon; bij Café Hiernaast speelt de coverband Maf; Het Zevende Genot haalt voor de kroegentocht DJ Mellow in huis en bij Inn 't Lely Veldt speelt de band The Timers.

De kroegentocht wordt zaterdag gehouden en begint om 21.00 uur. Je kunt beginnen bij een van de vier kroegen, de taxibus brengt je gratis naar de volgende kroeg. Tot 01.30 uur mag je naar binnen, daarna gaat de deur dicht en tot 04.00 uur brengt de taxi je gratis naar je beginpunt.