Nieuws Marketing

Wapenstok tegen corpsstudent

Maarten Venderbosch | Foto: Marnix Schmidt 28 januari 2016

Woolloomoolloo1065

De politie veegde woensdagavond de steeg bij de Utrechtse studentendiscotheek Woolloomooloo schoon. Daarbij werden honden en de wapenstok ingezet tegen studenten die weigerden te vertrekken. Binnen in de disco aan het Janskerkhof werd een einde gemaakt aan een vechtpartij. Vijf studenten die hierbij betrokken waren, werden met harde hand afgevoerd. Eén vechtersbaas werd letterlijk aan zijn haren weggeleid.

Oefening"Ziek mooi", zo reageerde één van de corpsstudenten op deze oefening. Want dat is wat er aan de hand was, een oefening. Voor de derde week op rij. "De mensen zullen zich onderhand wel afvragen wat voor tent het hier is", quasi-mopperde een andere student-figurant, biertje in de hand. "Elke week staat hier de politie op de stoep.''

Drijvende kracht achter de training is wijkagent horeca Emile Vermeulen. "Het is echt niet zo, dat het elk weekend spanning en sensatie is in het Utrechtse uitgaansleven. Gelukkig niet. Maar voor die keren dat het wél uit de hand loopt, moet de politie precies weten wat te doen. Dat is wat we oefenen, met vanavond dank aan de Woo en het studentencorps die zich niet zonder gevaar beschikbaar stellen; hier of daar wordt er heus wel een tikje met de wapenstok uitgedeeld."

Meer ontzag nog, boezemden de politiehonden in. Eén vervaarlijke grom was genoeg om een heel dispuut uit de steeg te verjagen. De oefening had overigens niet rechtstreeks te maken met het nieuwe veiligheidsplan dat de disco moest maken, nadat vorig jaar zomer elf mensen in het gedrang kwamen bij de uitgang en één persoon gewond raakte. Vermeulen: "Maar het is tof, dat de Woo hiermee ook laat zien dat alles weer oké is."