Nieuws Marketing

Zeventig ondernemers in voor blurring-proef

Vijf Zeeuwse gemeenten doen mee aan een landelijke proef naar blurring: mengvormen van horeca en detailhandel. Dat zijn Goes, Middelburg, Schouwen-Duiveland, Terneuzen en Vlissingen. De animo onder ondernemers is groot, schrijft PZC.

Frank Balkenende (PZC) 4 april 2016

Blurring

Voor het proefproject van de Vereniging van Nedelandse Gemeenten hebben zich zo'n zeventig ondernemers aangemeld. Daarvan is 53 procent horeca-ondernemer en 47 procent winkelier. Aanmelden betekent niet automatisch dat de ondernemers ook mogen deelnemen. "De komende weken toetsen de betrokken gemeenten of de aangevraagde activiteit zich verhoudt met de regelgeving", zegt Dick van der Velde, die als projectmanager door ontwikkelingsmaatschappij Impuls is ingehuurd.

Om klanten te trekken, willen ondernemers meer beleving in de zaak. Blurring biedt kansen. Een restaurant dat zelf chutneys maakt, mag die volgens de regels nu niet verkopen. Omgekeerd mag een schoenverkoper geen glaasje champagne schenken. De Drank- en Horecawet verbiedt dat. Doel van de proef, die tot 1 april 2017 loopt, is aanpassing van deze wet.