Nieuws Marketing

Zwols producersduo Propulsive breekt door

Krap twee jaar producerend onder hun nieuwe alias Propulsive hebben Zwollenaren Diederick van Loo (36) en Ronald Pater (32) én een contract bij een platenmaatschappij én is de eerste single van het duo een feit: Wanna Stay werd vorige week gelanceerd.

Van onze redactie 23 augustus 2016

Ronald Pater en Diederick van Loo in hun studio in Zwolle video Frans Paalman

"Een mijlpaal", zegt het duo tegen de Stentor. "We hebben ruim een jaar enorm gezocht naar een nieuwe stijl." En die slaat blijkbaar aan, dj Tiësto draaide het nummer afgelopen vrijdag in zijn show Club Life op Radio 538.

Organisch

Onder de naam MuseArtic produceren Van Loo en Pater al sinds 2005 trance en progressive dancenummers. "Een mooie tijd, maar het werd tijd voor wat anders", zegt Pater. "We wilden graag een wat breder publiek bereiken", vult Van Loo aan. "Je kunt heel veel muziekstijlen met elkaar combineren maar dat is met trance lastiger. We combineren nu een commercieel getinte deephouse stijl met underground-invloeden." Pater: "En met meer organische geluiden."

Contract

In hun studio in Zwolle laten ze horen wat ze bedoelen. "We combineren in Wanna Stay electronische muziek met gitaar. Dat hebben we opgenomen met Klaas Greeve, oud-medewerker en collega van Ronald Pater bij Big One Music." Een catchy deuntje klinkt door de speakers. Dat vonden ze bij het label Powerhouse van 8ball Music - waar onder andere Eva Simons, Bertolf en Alain Clark onder contract staan- ook. "Eind juli hebben we getekend bij ze. En afgelopen week is de single gelanceerd."

Airplay

Betekent het contract en de vliegende start dat ze nu 'binnenlopen'? "Nee, zo werkt het niet. Ja, we hebben een voorschot van de platenmaatschappij gekregen, maar het gaat meer om de mogelijkheden die zo'n professionele club biedt. Er is budget voor artwork, voor een mediaplan, voor een campagne. Daar worden we helemaal in meegenomen. En dat is wel echt anders dan voorheen bij de kleinere maatschappijen. Maar pas als we airplay op de radiostations krijgen, komt er wat geld binnen." Geen vetpot, dus Pater werkt er nog gewoon naast als coördinator voor de digitale media van RTL. Van Loo focust zich nu voornamelijk hierop. "En we hopen natuurlijk meer boekingen binnen te krijgen naar aanleiding van onze muziek." En ligt er al een aantal demo's klaar waar ze zelf heel tevreden over zijn en hebben ze zelfs nog een singlerelease in het verschiet. " In september komt Give me tonight uit die we samen hebben gemaakt met de Dronter dj Robin Embrace."

Bekijk hier een promo-video van het nummer Wanna Stay.