Nieuws Marketing
Zwolse start-ups naar Barcelona
Als winnaars van een wedstrijd voor jonge bedrijven uit de regio Zwolle vertrekken de start-ups SuperBuddy, Trippi en Sidefloat maandag naar Barcelona voor een inspiratiereis, opgezet door de Global E-ntrepreneurship Week Regio Zwolle (GEW).

De organisatie van de GEW heeft gekozen voor Barcelona, omdat dit volgens hen dé hoofdstad is voor jonge bedrijven met frisse, creatieve ideeën. De drie bedrijven uit Zwolle en omstreken wonnen in november de GetInTheRing Regio Zwolle Challenge. De wedstrijd, onderdeel van de Global Entrepreneurship Week Zwolle, wil jongeren en startende bedrijven stimuleren. Naast verschillende geldprijzen en bedrijfsadvies van ANB Amro, Flynth en Lovetofund, was de inspirerende handelsreis naar Barcelona één van de prijzen.
Succesvoller In Barcelona staan de bedrijven een uitdagend programma te wachten, bedoeld om de jonge bedrijven uit de regio Zwolle te informeren en te inspireren, door middel van allerlei bedrijfsbezoeken. "Veel bedrijven en met name Nederlandse bedrijven worden succesvoller doordat ze in Barcelona gebruik maken van een goed werkende infrastructuur voor ondernemers", aldus de organisatie van de GEW. "Van dit succes valt veel te leren. Barcelona weet steeds weer nieuwe banen te creëren, doordat de overheid, onderwijs en ondernemers samen start-ups bijstaan in hun groei."
NetwerkenDe 'Zwolse' start-ups krijgen via de bezoeken een goede inkijk en misschien wel nieuwe ideeën waarmee ze hun eigen bedrijf verder kunnen ontwikkelen. Ook moet de reis de onderlinge banden tussen de jonge bedrijven verbeteren en hun netwerken in het buitenland vergroten.
StudentenOpvallend aan de handelsreis is dat de organisatie ervan in handen is van de studenten Mirja Nieuwenhuis, Rens Blokker en Ruben Slot, die alle drie de opleiding Business Boost volgen bij Landstede.
Het Zwolse SuperBuddy won de eerste prijs bij de GetInTheRing Challenge in november. Bij SuperBuddy gaan bij het bedrijf aangemelde 'buddies' aan de hand van digitale lijstje op pad om boodschappen te doen voor wie dat niet wil of kan. De boodschappen worden, tegen een vergoeding, aan de deur afgeleverd.
Foto: Thinkstock