Nieuws Infotainment

De kijk-, lees- en luistertip van Marleen Vogelaar (Zielwear)

Wat zijn de favorieten van Marleen Vogelaar van Zielwear? Wekelijks presenteren Mohi en De Ondernemer de kijk-, lees- en luistertip van een inspirerende ondernemer.

Van onze redactie 27 oktober 2022

Marleen Vogelaar

Lees ook: Wibe van de Vijver: 'Mohi is het gezondere alternatief op de huidige sociale media'

1. Van welke serie of film heb je onlangs genoten?

Marleen: 'In alle eerlijkheid: ik loop een paar jaar achter, maar heb met plezier gekeken naar La Casa del Papel. Een altijd veranderend plot, humor, camaraderie en ook stoere vrouwen'.

2. Welke podcast of muziek luister je graag?

Marleen: 'Ik luister graag naar de The Real Science of Sport Podcast door professor Ross Tucker and Mike Finch. Het gaat over de fysiologie en psychologie van sport. Ze kijken wekelijks terug op wat er in de sportwereld is gebeurd met een meer technische blik. Je leert van alles over uithoudingsvermogen, of hoe het hart reageert op stress, hoe doping werkt of hoe mensen nog tot het uiterste kunnen gaan als ze de finish in zicht hebben'.

'Met de kids luisteren we graag naar Terrestrials van Radiolabs. Als je kinderen Engels verstaan, is het leuk te luisteren over de mooie vreemde levende dingen hier op aarde'.

3. Welk boek is voor jou een aanrader?

Marleen: 'Ik heb met plezier een paar boeken van Leo Galland (foto hieronder) gelezen over de relatie tussen voeding en gezondheid, zowel voor kids als volwassenen. Deze doctor is gerenommeerd hier in Amerika en houdt een samenvatting bij met de laatste wetenschap over COVID en long COVID. Je moet hier echt voor gaan zitten, het is de moeite waard om te lezen.'

Wat is Mohi?

Mohi is een gratis Nederlands platform waar je met vrienden en familie je favoriete content aanbevelingen kunt uitwisselen: boeken, films, series, podcast, artikelen en meer. Ook kun je er de tips vinden van verschillende curatoren: journalisten, CEO's, schrijvers, artiesten, wetenschappers, en meer). Op deze manier kun je in de app de beste tips verzamelen zodat je altijd een goede podcast of nieuwe filmtip klaar hebt staan en tevens je eigen digitale archief opbouwt.

'Anders dan een onpersoonlijk en vaak sub-optimaal functionerend algoritme, vertrouwt Mohi op de curatie door mensen. Wij geloven in de positieve kracht van het uitwisselen van mooie content en zijn ervan overtuigd dat dit relaties tussen personen verder kan versterken,' is de overtuiging van Wibe van de Vijver, ceo/founder van Mohi. En die overtuiging delen we.

Kijken, lezen en luisteren is een wekelijkse serie van Mohi en De Ondernemer (DPG Media).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws