Nieuws Radio

De Ondernemer Live: hoe HeatTransformers met Remco de Jong (ex-Coolblue) internationaal gaat

Remco de Jong maakte de overstap als topman bij Coolblue naar HeatTransformers, marktleider in warmtepompen. De kersverse COO is dinsdag 20 juni co-host in De Ondernemer Live, ons kijkradio-programma met deze week nog meer groeibedrijven.

Van onze redactie 19 juni 2023

Heat Transformers Gijs van Vrede Remco de Jong Stijn Otten

V.l.n.r. Gijs van Vrede, Remco de Jong en Stijn Otten, de HeatTransformers.

Na een carrière van tien jaar bij Coolblue stapt Remco de Jong als mede-ondernemer in. In zijn nieuwe rol komt hij HeatTransformers onder meer versterken om Europa nóg sneller gasvrijer te maken. Hiervoor richt hij zich op het versnellen van de groei en de buitenlandse expansie.

'Een leefbare planeet voor mijn dochter, in 2100'

Hij stapt bij het warmtepompplatform in als ondernemend directielid. ,,Na een mega leerzame periode bij Coolblue zocht ik een omgeving waar ik mijn ervaring kon combineren met een positieve bijdrage aan de planeet in een bedrijf dat snel wil groeien. Als vader vind ik het enorm belangrijk dat mijn dochter in het jaar 2100 een leefbare planeet heeft. Juist daar leveren we met HeatTransformers een grote bijdrage aan. We focussen ons op het probleem met de hoogste CO2-impact: huishoudens gasvrijer maken.” In De Ondernemer Live vertelt hij onder meer over de overstap, zijn internationale ambities met het bedrijf, de groeiplannen en duurzaam ondernemen in het algemeen.

Lees ook: Topdrukte bij installateurs van warmtepompen: groei van 40 procent

Win het vertrouwen van je klant en word de autoriteit van jouw markt. Zo. Kort en bondig. Als we zo'n trigger in onze mailbox krijgen over een nieuw boek, dan heb je ons, willen we er alles over weten. En dus hebben we Danielle Navas-Brandt over het betreffende boek They Ask You Answer,, uitgenodigd voor De Ondernemer Live. Danielle heeft de Nederlandstalige bewerking van het boek verzorgd. They Ask You Answer is een in de Verenigde Staten beproefd recept, het boek is daar een bestseller.

Op weg naar (nog meer) zakelijk succes is Melvin van de Bruinhorst, want met solartuinverlichting speelde hij twee jaar geleden al slim in op een gat in de markt. Van slingers tot elfenhuisjes en tulpen, zijn snelgroeiende webshop Enjoythesun verkoopt het. Melvin komt vertellen over het ontstaan van zijn bedrijf en onder meer wat de afgelopen weken met bovengemiddeld zon doen met zijn online bestellingen.

Lees ook: GiG Hard Seltzer wil supermarkt en de festivalwereld veroveren

'De nachtmerrie van de grote biermerken', wordt het omschreven. De opkomst van hard seltzer staat bekend als dé drankrevolutie in Amerika. De broers Bob en Max Ponsen haalden het in 2020 als eersten naar Nederland, met een eigen productie. GiG Hard Seltzer groeit sindsdien ieder jaar met een paar honderd procent en wordt verkocht op festivals, bij studentenverenigingen, horecazaken en in een aantal supermarkten. Bob en Max verwachten dit jaar 5 miljoen blikjes te gaan verkopen en nemen ons tijdens De Ondernemer Live mee in hun overtuiging van het (blijvende) succes, de opbouw en groei van hun bedrijf, de strijd om een plek in de schappen van de grote supermarkten én een nieuwtje: een nieuwe smaak.

'Digital Twins': AI-toepassing die werkt als een persoonlijke duurzaamheidsmanager

Onze vaste radiocolumnist/AI-expert Job van den Berg (AI.nl) vertelt, de achtergrond en ambitie van co-host Remco de Jong kennende, over Digital Twins. Dit is een soort van digitale kopie van jouw huis of kantoor, gedreven op kunstmatige intelligentie. In deze digitale kopie worden real-time informatie en gegevens verzameld over het object: elektriciteitsverbruik, isolatiewaarden, warmtepompkracht maar ook externe data zoals weersomstandigheden en zonuren. Deze informatie wordt continu bijgewerkt. Het is als een unieke encyclopedie van jouw kantoor of huis, die slimmer wordt naarmate er meer informatie wordt opgeslagen en naarmate je het langer gebruikt.

Wat te denken van het Cannes Lions International Festival of Creativity 2023? Dit is hét festival waarop creativiteit wordt gevierd in vele dimensies, tijdens een (ruime) week aan de Middellandse Zee. In De Ondernemer Live leggen we contact met Cannes, met Peter Wybenga van Marketing Report dat per vandaag, op New Business Radio, dagelijks live verslag (17.00-19.00 uur) doet van het festival.

De Ondernemer Live is er dinsdag 20 juni van 11.00 tot 13.00 uur met presentatoren Remy Gieling, Jonathan van Noord en Roland Tameling. Dit kijkradio-programma is te beluisteren op New Business Radio, te zien op YouTube en de homepage van De Ondernemer.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws