Nieuws Radio

Dopper-ceo Virginia Yanquilevich is 24 januari co-host in De Ondernemer Live

Zorg dat je dinsdag 24 januari tussen 11.00 en 13.00 uur weer kijkt en/of luistert naar een nieuwe aflevering van De Ondernemer Live. Co-host is ditmaal Dopper-ceo Virginia Yanquilevich, het bedrijf is wereldberoemd dankzij de duurzame waterflesjes. Wat zijn haar plannen en hoe wil zij onze planeet groener en leefbaarder krijgen? En wat kan je verder verwachten in de studio bij Remy Gieling en Roland Tameling?

Van onze redactie 23 januari 2023

Virginia Yanquilevich liggend

Dopper-ceo Virginia Yanquilevich is co-host van De Ondernemer Live. Foto: Dopper

Dopper, wie kent de flessen niet? Dopper biedt mensen de mogelijkheid om herbruikbare waterflessen te verkiezen boven single-use flessen. Zo vecht het merk samen met de gebruikers ervan tegen plasticvervuiling, één single-use waterfles per keer. Het bedrijf is contant in beweging met steeds weer nieuwe innovaties en groei in binnen- en buitenland. Dopper is gecertificeerd B Corp. Zo is het bedrijf onderdeel van het Goodshipping-programma. Het betekent dat Dopper de industrie helpt om van 100 procent hernieuwbare brandstoffen de nieuwe standaard voor overzeese verzendingen te maken.

Hoogste tijd om ceo Virginia Yanquilevich uit te nodigen als co-host van deze De Ondernemer Live. Zij vertelt over de ambities, duurzaam ondernemen in het algemeen en natuurlijk over haar leiderschap. De ceo wil van sociale ondernemingen de nieuwe norm maken. Dit inspireert haar om te helpen nog meer impact te maken. Volgens Yanquilevich valt er veel te winnen als het gaat om het verbinden en inspireren van meer organisaties. Kortom, genoeg gesprekstof voor twee uur puntje-van-je-stoel-radio.

'Virginia Yanquilevich wil van sociale ondernemingen de nieuwe norm maken. Dit inspireert haar om te helpen nog meer impact te maken'

Stemmen kan nog steeds: Droomstart-finalisten Food for Skin en FinBuddy in de radiostudio

Verder ruim de aandacht voor de finale van Droomstart. Gedurende het tweede seizoen van podcastserie pitchten in vier afleveringen elke keer weer twee ondernemers hun business-concept voor de vakjury. Na twee nieuwe rondes waarin de deelnemers een super-pitch hielden, bleven er twee startende ondernemers over. De vegan skincare-lijn Food for Skin van de zussen Angela en Cathy Ursem en de fintech-app FinBuddy van Jeffrey van Dam.

Angela en Cathy Ursem willen de cosmeticawereld opschudden met een verzorgingslijn die niet alleen goed is voor de huid, maar ook voor de natuur. De missie van de zussen is ambitieus. Ze willen de vervuilende beauty-industrie 'schoon maken' door natuurlijke huidverzorging die zeer effectief is. Verzorging met tastbare resultaten die je kunt zien en voelen. De missie van FinBuddy is financiën leuker en makkelijker maken. Dat doet het door alle vaste lasten op dezelfde dag af te schrijven van je rekening, net na ontvangst van bijvoorbeeld je salaris; zo houd je (nog) beter overzicht op je financiën die maand.

De vakjury en het publiek bepalen nu gezamenlijk wie de ultieme Droomstart krijgt! De stembussen zijn open (en stemmen kan hier). Maar Jeffrey en Angela komen nog een keer uitleggen waarom je op hun concept moet stemmen. En dat doen ze natuurlijk in De Ondernemer Live.

Droomstart-finalisten Angela Ursem en Jeffrey van Dam.

Lees ook: Stem hier op je favoriete Droomstarter: Angela (Food for Skin) of Jeffrey (FinBuddy)?

Hoe de Marketing Queens ondernemers en marketeers helpen met advies in kookboekvorm

De behoefte aan multidisciplinaire marketeers die volledig up-to-date zijn, groeit. Door het toenemen van specialismen wordt het takenpakket van marketeers ook nog eens steeds breder. Dat is in ieder geval de mening van de Marketing Queens, een collectief van zes marketingexperts. En om startende marketeers en ondernemers op marketingvlak bij te staan, komen deze Queens met Hét Marketing Kookboek.

Het boek helpt veel voorkomende marketingvraagstukken effectief op te pakken door praktische handvatten te bieden in receptvorm, zo beloven de auteurs. Zij delen met dit boek 150 jaar kennis en ervaring met het marketingvak. Queens Annelies Velders en Shira Winterkamp komen hun advies met hosts Remy en Roland en natuurlijk jij - de luisteraar - delen.

De Marketing Queens.

De Ondernemer Onderweg, Data Dinsdag en Ondernemertjes

Ook nu is er weer een De Ondernemer Onderweg. Ondernemer René Ziedses komt vertellen over de Ford F150 Lightning, de bijzondere elektrische Amerikaanse pick-up die Ziedses zelf naar Nederland heeft gehaald. Job van den Berg komt langs voor een verse Data Dinsdag en zoals elke uitzending vlak voor sluitingstijd, Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn over waar hij de afgelopen twee uur naar heeft moeten luisteren en kijken. Op z'n Nico's.

Lees ook: Annemarie van Gaal: ‘Hoe de politiek opereert is onhoudbaar. We moeten een andere afslag nemen'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws