Nieuws Radio

Live radio De Ondernemer: Lucien Burm (DSA) over succes en uitdagingen startups en scale-ups

Lucien Burm, voorzitter van de Dutch Startup Association (DSA), is dinsdag 24 mei de co-host van Remy Gieling. Ook de winnaar van de KVK Innovatie Top 100 schuift aan. Het laatste nieuws, De Ondernemer Onderweg, Nico Dijkshoorn en Hofnar Juri Hoedemakers. Kortom, alle redenen om tussen 11.00 tot 13.00 uur weer twee uur te luisteren naar live radio van De Ondernemer.

Van onze redactie 23 mei 2022

Lucien Burm DSA podcast

Lucien Burm eerder in de radio studio.

ELKE DINSDAG VAN 11.00 TOT 13.00 UUR: DE ONDERNEMER

Luister live mee op New Business Radio, kijk live mee via YouTube of onze homepage: wekelijks ontvangt Remy Gieling meerdere (top)ondernemers in De Ondernemer, zijn er interviews, reportages, radiocolumns en is er de serie De Ondernemer Onderweg met Roland Tameling. Terugluisteren en/of -kijken kan natuurlijk ook op deze website, YouTube en de welbekende podcastkanalen.

De uitzending staat voor een groot deel in het teken van startups en scale-ups. Hoe staat het met deze jonge bedrijven in deze roerige tijden van corona, lockdowns, inflatie en oorlog op het Europese continent? En hoe doet Nederland het ten opzichte van internationale bedrijven op het vlak van innovatie, duurzaamheid en groei? Wat gaat goed en wat moet beter? Stuk voor stuk zijn het vragen die we voor gaan leggen aan Lucien Burm, voorzitter van de Dutch Startup Association (DSA). Met hem kijken we naar recente cijfers.

Ook te gast is Jan Berbee van Grown.bio uit het Gelderse Heerewaarden. Het bedrijf ontwikkelde een duurzaam alternatief voor piepschuim en veroverde hiermee de eerste plaats in de 16e KVK Innovatie Top 100. Grown.bio laat piepschuim groeien uit de wortels van paddenstoelen, mycelium, op een ondergrond van landbouwafval. Het product is composteerbaar in de natuur en dat maakt myceliumcomposieten tot het groenst mogelijke verpakkingsmateriaal. Het materiaal is eindeloos beschikbaar, bevat geen giftige stoffen en komt niet van ‘olie-afhankelijke’ bronnen.

'Hoe staat het met onze startups en scale-ups in deze roerige tijden van corona, lockdowns, inflatie en oorlog op het Europese continent?'

Project P.INC: 'Meer inclusiteit en diversiteit op werkvloer hard nodig'

In tijden van personeelstekort zeer noodzakelijk: om werkgevers te helpen op een goede manier het gesprek aan te gaan met LHBTIQ+-werknemers en andere groepen die op de werkvloer met extra uitdagingen te maken krijgen, heeft een groep Nederlandse wetenschappers de P.INC-postercampagne ontwikkeld. De campagne is onderdeel van het bredere Project P.INC, een samenwerking tussen wetenschappers van de Universiteit Utrecht en TU/Eindhoven die zich richt op de mogelijke spanning tussen privacy en inclusie op de werkvloer.

Presentator Remy Gieling spreekt over de campagne met Prof. dr. Jojanneke van der Toorn, bijzonder hoogleraar Inclusie van Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele en Transgender werknemers aan de Universiteit Leiden en universitair hoofddocent sociale en organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht. Zij is als onderzoeksleider betrokken bij Project P.INC en de postercampagne. Ook Michiel Kolman (mede-voorzitter van de stichting Workplace Pride) haakt in op dit thema. In 2021 werd hij opgenomen in de lijst met 30 Inclusieve Leiders van Nederland.

Lees ook: Luister en kijk terug: businesscoach Kelly Weekers over bouwen aan geluk en zakelijke groei

Columns van Nico Dijkshoorn en De Hofnar Juri Hoedemakers

Natuurlijk ook weer een nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg met Roland Tameling, het laatste ondernemersnieuws, de columns van Nico Dijkshoorn en De Hofnar Juri Hoedemakers en nog veel meer dan dat.

De wekelijkse live-uitzending is op dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur te beluisteren via New Business Radio(.nl) en te zien via de homepage van onze website en YouTube. Of kijk hieronder de aflevering van 17 mei terug:

&t=472s

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws