Nieuws Radio

Onthullend boek over zakenman Sanderink: auteur Angelique Kunst studiogast in 'Met de kennis van nu'

In ons radioprogramma Met de kennis van nu gaan we via het verleden naar het heden, met Angelique Kunst, Han de Hair, Judith Eyck en Patrick Wessels live in deze tweede uitzending.

Van onze redactie 12 mei 2022

Angelique kunst gerard sanderink

Angelique Kunst volgt voor Tubantia alles rondom de zaak Gerard Sanderink. Afbeelding: AD/Carlo ter Ellen.

Ons nieuwe radioprogramma zet eerder ondernemersnieuws nog eens op de kaart en dat met de kennis van nu. Van reacties, resultaten en gevolgen tot wat onbenoemd bleef, presentator Ron Vergouwen bespreekt het live met studiogasten uit bedrijfsleven, politiek en economie.

In de uitzending van vrijdag 13 mei is journalist Angelique Kunst, auteur van het boek Er is er hier maar één de baas over zakenman Gerard Sanderink, studiogast. Zij volgt de bizarre verwikkelingen rond Sanderink sinds april 2019 op de voet voor De Twentsche Courant Tubantia. In haar boek beschrijft ze de soms schokkende en dan weer tragikomische lotgevallen van Sanderink en zijn vriendin, de zelfverklaarde cyberexpert Rian van Rijbroek.

Lees ook: Onthullend boek over zakenman Sanderink: hoe hij flink werd misleid door één vrouw

Met Han de Hair, voorzitter van de Vereniging Exclusieve Sportcentra en eigenaar van Gymnasion, blikken we terug op het beleid vanuit Den Haag. Het wel en vooral niet mogen openen van de deuren, onbegrip en ongeloof vanuit de branche en de effecten voor de langere termijn. Judith Eyck, ceo van Vakanties.nl en Zoover, zat al in de beginfase van corona in quarantaine op rondreis door Argentinië (en schreef er onder meer deze blog over) en middenin de coronacrisis maakte haar Vakanties.nl bekend dat het grote en bekende reviewplatform Zoover over te nemen.Never waste a good crisis, stelde ze destijds, maar: hoe is dat met de kennis van nu?

Lees ook: Ron Vergouwen presenteert nieuw radioprogramma: 'Met de kennis van nu'

Bij veel ondernemers staan ze nog op het netvlies, de veelal gitzwarte voorspellingen van het CBS, Centraal Plan Bureau en banken. Experts struikelden over elkaar heen met doemscenario's en waarschuwingen en sloegen de plank veelal mis. Consumentenpsycholoog Patrick Wessels geeft duiding aan de voorspellingen van toen, de afzenders ervan, de manier van communiceren en het effect op consumentengedrag en -vertrouwen.

'Met de kennis van nu' is op de vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur te beluisteren op New Business Radio en onder meer via de homepage van De Ondernemer (button rechtsbovenaan).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws