Nieuws Radio

Met de kennis van nu: hoe Derrick Neleman duurzaam ondernemen stevig blijft omarmen

Duurzaam en sociaal ondernemen: in Met de kennis van nu gaan we via het verleden naar het heden, met onder meer biologisch wijn-ondernemer Derrick Neleman, Max Kranendijk van Oma's Soep en Marcel Koers van HappySoaps.

Van onze redactie 30 juni 2022

Derrick Neleman wijn crowdfunding

Serie-ondernemer Derrick Neleman, eerder onder meer Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar, is co-host in ons radioprogramma Met de kennis van nu.

Ons wekelijkse radioprogramma - op de vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur op New Business Radio - zet eerder ondernemersnieuws nog eens op de kaart en dat met de kennis van nu. Van reacties, resultaten en gevolgen tot wat onbenoemd bleef, presentator Ron Vergouwen bespreekt het live met studiogasten uit bedrijfsleven, politiek en economie. Eerder waren onder meer Jan Meerman (INretail), Esther Vedder (Vedder&Vedder), Charlotte Melkert (Equalture) en ANVR-directeur Frank Oostdam te gast in de studio.

Lees ook: Ron Vergouwen presenteert nieuw radioprogramma: 'Met de kennis van nu'

Derrick 'duurzaamheid' Neleman: de wereld groener en gezonder maken

Hij is gerespecteerd serie-ondernemer, won eerder de titel 'Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar' en heeft verduurzaming meer dan hoog in het vaandel staan. Derrick Neleman, van onder meer de gelijknamige en veelal ook prijswinnende biologische wijnen, bottelfabriek in Spanje en het onlangs begonnen sharefunding platform Broccoli, is vrijdag 1 juli onze co-host.

Derrick neemt ons, met de kennis van nu, mee in de 'zevensmijlsstappen' die hij als ondernemer heeft gezet, ook tijdens de coronajaren. Presentator Ron Vergouwen heeft meer dan genoeg met Derrick te bespreken: van de missie die duurzaamheid heet, zijn geloof in sharefunding om zo met groeikapitaal bedrijven te helpen groeien, maar ook hoe hij de consument wil blíjven bewustmaken van.

'Zit er gif in jouw glas?'

En natuurlijk, dan komt ook de spraakmakende Neleman-advertentiecampagne aan bod, waarvoor hij door de branchevereniging van wijnhandelaren (KVNW) op de vingers werd getikt. In zijn campagne 'Zit er gif in jouw glas?' werd gesteld dat niet-biologische wijnen vaak restanten van chemische bestrijdingsmiddelen bevatten. ‘Onacceptabel’, ‘ontoelaatbaar’ en ‘absoluut een stap te ver, vond de KVNW begin dit jaar daarvan.

Lees ook: Sharefunding platform Broccoli regelt groeikapitaal voor duurzame ondernemers

Oma's Soep: beste recept tegen eenzaamheid

Het gaat goed met de sociale startup Oma's Soep. De soep is inmiddels verkrijgbaar bij onder meer Albert Heijn, Spar, Picnic en Gorillas en de komende jaren wil het bedrijf nog harder groeien door te investeren in marketing, uitbreiding van het team, productontwikkeling en expansie naar het buitenland. De belangrijke basis achter het bedrijfsidee:eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1,4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam. Oma’s Soep lost dit probleem op door met de opbrengsten van haar producten activiteiten voor eenzame ouderen te organiseren.

Max Kranendijk, een van de founders van Oma's Soep, vertelt over de plannen en de noodzaak van groeikapitaal: via sharefunding - op het platform Broccoli, van Derrick Neleman - kunnen klanten, partners, leveranciers, collega’s en intrinsiek gemotiveerde investeerders mede-eigenaar worden om zo samen de strijd aan te gaan tegen eenzaamheid onder ouderen. Op www.omassoep.nl/investeren lees je daar alles over.

Lees ook: Oma's Soep bestrijdt eenzaamheid onder ouderen

'Grootste plasticvrije merk van Europa worden'

Plastic is een mooie uitvinding, als het maar duurzaam wordt gebruikt. Het is sterk en zit in televisies en smartphones. Maar plastic als wegwerpproduct vinden we echt niet meer kunnen'. In dit eerdere artikel maakten de broers Marcel en Marco Koers een overduidelijke statement, dé aanleiding achter het opstarten van HappySoaps. Hun ambitie: het grootste plasticvrije merk van Europa worden. HappySoaps maakt 100 procent plasticvrije en natuurlijke verzorgingsproducten toegankelijk voor iedereen.

In recordtempo werd eerder dit jaar via crowdfunding 1 miljoen euro opgehaald, waarmee de startup nieuwe producten wil ontwikkelen en definitief doorbreken in Europa, startend met Scandinavië. Hoe gaat het anno nu met HappySoaps, in welke stroomversnelling zijn de broers na crowdfunding terechtgekomen? Marcel Koers neemt ons mee in de voortgang, en dat: met de kennis van nu.

Lees ook: Hoe HappySoaps met ambitie en focus bouwt aan een plasticvrije wereld

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws