Nieuws Radio

Robèr Willemsen (KHN) hekelt paniekzaaierij rond nieuwe coronagolf

Als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet Robèr Willemsen nu al de gevolgen van een mogelijke nieuwe coronagolf. In het live radioprogramma Met de kennis van nu geeft hij aan dat deze gevolgen vooral ontstaan door paniekzaaierij die nergens voor nodig is.

Van onze redactie 17 juni 2022

Rober willemsen khn horeca corona

KHN-voorzitter Robèr Willemsen. Foto: AD/Guus Schoonewille

,,We moeten goed letten op de manier waarop we communiceren”, zegt Willemsen tijdens het telefoongesprek met presentator Ron Vergouwen en co-host Fred Rutgers (retailtrendwatcher). ,,Er wordt een hoop paniek gezaaid terwijl we met elkaar nog altijd een vaccinatiegraad hebben opgebouwd. Deze nieuwe golf hoeft helemaal niet erg te worden.”

De KHN-voorzitter begint erover omdat hij binnen zijn branche nu al verontrustende geluiden hoort over twijfelend personeel. Een toch al zo schaars goed. Willemsen: ,,Door alle geluiden vragen zij zichzelf hardop af of ze opnieuw een onzekere tijd tegemoet willen gaan. Daarnaast zien we nu ook al dat de reserveringen voor het laatste kwartaal alweer in elkaar storten. Het is echt belangrijk dat het uitgangspunt is dat alles open blijft en we volle kracht vooruit willen blijven gaan.”

Lees ook: Horeca en events kritisch op coronabeleid Kuipers: ‘Geen idee waar hij mee bezig is’

Horeca gaat niet zomaar in eigen vlees snijden

Tijdens Met de kennis van nu gaat Willemsen ook in op de coronaplannen van Ernst Kuipers. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft sectoren deze week gevraagd om zelf met plannen te komen om de mogelijke opleving van het virus de kop in te drukken.

,,Je kunt de horeca simpelweg niet vragen om in het eigen vlees te snijden zonder dat er iets tegenover staat. Het is ons bovendien nog altijd niet duidelijk wat de effecten waren van de oude maatregelen. Hoe simpel is het om bepaalde dingen wel of niet te doen? Ventilatie is een belangrijk onderdeel waarvan we weten dat het in onze branche prima in orde is. Maar hoe zit het met de rest?”

,,50 procent van de ondernemers in onze branche heeft een negatief eigen vermogen”, vervolgt Willemsen. ,,Marges komen steeds meer onder druk te staan en het is onmogelijk om ze in het geheel door te berekenen aan de klant. Welke beperkingen wil je jezelf dan opleggen? Ik weet het antwoord vanuit de branche al.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws