Aangeboden door MKB Brandstof

Branded Content Mobiliteit

Van tanken naar laden: hoe MKB Brandstof met de tijd meegroeit

Vijftien jaar geleden maakte de autopas van MKB Brandstof een einde aan schoenendozen vol tankbonnetjes. Inmiddels kunnen klanten ook parkeren, wassen en laden met dezelfde pas én biedt het bedrijf flexibele laadpaal abonnementen aan. ‘En dat allemaal fiscusproof op één verzamelfactuur.’

Roland Tameling 20 november 2021

MKB Brandstof tweetal

Bas de Bruin (links) en Kristiaan Versteeg van MKB Brandstof. Foto's: Anjali Ramnandanlall

Nee, de bedrijfsnaam MKB Brandstof is ‘zeker niet achterhaald’ omdat steeds meer mensen elektrisch rijden. Bas de Bruin, businessmanager Elektrisch bij het Rotterdamse bedrijf, stelt het heel resoluut: ,,We zijn inderdaad vijftien jaar geleden begonnen met het democratiseren van de tankpas voor kleine ondernemers. Maar brandstof is méér dan alleen het brandbare goedje dat je in de tank van een auto of bestelbus gooit. Brandstof kan alles zijn wat je nodig hebt om soepel en succesvol vooruit te komen en je doelen te bereiken. Onze naam veranderen we voorlopig dus niet want ons merk staat inmiddels voor veel meer dan benzine en diesel, en ondernemers die voor ons kiezen voelen dat ook zo.”

Steeds meer diensten

Inmiddels weten ruim 50.000 ondernemingen en zzp’ers dat je bij MKB Brandstof terechtkunt voor handige oplossingen die te maken hebben met het wagenpark van je bedrijf. Of je nu zelfstandige bent of meerdere bedrijfsvoertuigen hebt rijden: nog steeds kun je met één pas bij ‘klassieke’ tankstations bijvoorbeeld benzine of diesel afrekenen. Door de jaren heen voegde het bedrijf verschillende innovatieve diensten toe: zo kun je tegenwoordig ook betalen bij een carwash, ruitenwisservloeistof of olie aanschaffen en parkeren zonder dat je langs de betaalautomaat hoeft.

Uiteraard wordt ook de elektrische rijder omarmd. Productmanager Laadpalen Kristiaan Versteeg legt uit: ,,We geloven in de transitie naar elektrisch rijden en maken de overstap zo gemakkelijk mogelijk voor onze gebruikers. In het begin waren vooral de ‘early adopters’ bezig met elektrisch rijden. De ‘nerds’, in positieve zin, die niet uitgesproken raken over ampères, kilowatturen en technische innovaties.” Inmiddels zitten er juist steeds meer ‘gewone’ berijders tussen, ziet Versteeg: ,,Dat zijn mensen die voor de overstap naar elektrisch staan, maar de kennis vaak niet hebben en al die details soms ook niet wíllen weten. Voor hen moet het laden en elektrisch rijden zo gemakkelijk mogelijk gaan.”

Zij kunnen – uiteraard met dezelfde autopas – terecht bij laadpalen in heel Europa. Net als bij de andere uitgaven verschijnen de gemaakte laadkosten op dezelfde maandfactuur, die netjes in één keer bij de Belastingdienst kan worden ingediend. “Dit levert onze klanten tastbare euro’s op bij de btw-teruggave, omdat zij geen bonnetjes meer kwijt zijn.”

''Veel concurrenten zijn juist niet transparant over de prijs: dan moet je er bijvoorbeeld nog een servicecontract, een data-abonnement en hulp bij storingen los bij kopen. Bij ons zit dat er allemaal in en zo zie je meteen alles in de online offerte''

Bas de Bruin, businessmanager Elektrisch MKB Brandstof

Het team Elektrisch van MKB Brandstof.

Abonnement: ‘laadpaal als een service’

MKB Brandstof richt zich dus heel bewust op de kosten die komen kijken bij het dagelijkse gebruik van je auto. Bas de Bruin: ,,Wij geloven niet in een soort Zwitsers zakmes waarbij we twintig verschillende diensten aanbieden. We pakken gericht de grootste uitdagingen voor ondernemers in hun mobiliteit beet. Daar richten we onze energie op door een echt hoogwaardige oplossing te maken. Inherent aan veel verschillende dingen tegelijk doen, is dat je ze allemaal een beetje doet. Dat past niet bij onze overtuiging.”

Desondanks levert het bedrijf sinds kort een nieuwe dienst, die verrassend lijkt maar feitelijk goed past in het verlengde van een moderne laadpas. ,,Wij bieden als enige in Nederland een flexibel laadpaal abonnement aan”, verduidelijkt De Bruin. ,,Voor 39 euro per maand krijg je een premium laadpaal van Alfen, geïnstalleerd en wel, zonder verborgen kosten. Veel concurrenten zijn juist niet transparant over de prijs: dan moet je er bijvoorbeeld nog een servicecontract, een data-abonnement en hulp bij storingen los bij kopen. Bij ons zit dat er allemaal in en zo zie je meteen alles in de online offerte.”

Lees hier meer over de alles-in-één laadpaal voor ondernemers van MKB Brandstof.

Ook ditmaal denkt MKB Brandstof vanuit de wens van de eindgebruiker, meent De Bruin. ,,Uiteraard kun je bij ons een laadpaal kopen, maar sommige klanten willen dat liever niet. Zij willen vooral hun auto opladen zonder dat zij stil hoeven te staan bij alle randzaken. In die wens voorziet deze service. Je ziet ook meteen dat onze klanten enthousiast zijn: de stijging van het aantal laadpaal abonnementen is exponentieel, ook dit jaar is de groei meer dan verdubbeld.” En wat als je niet langer elektrisch rijdt, bijvoorbeeld omdat je een andere auto van de zaak krijgt? ,,Dan halen we de paal weg en zetten we hem in bij een andere gebruiker. Zo helpt het ook nog eens om verspilling tegen te gaan.”

Maak je klaar voor de toekomst

Voor ondernemers die elektrisch willen gaan rijden, heeft MKB Brandstof nog de volgende tips. Sinds dit jaar is er een subsidie voor ondernemers op de aanschaf van elektrische bestelbussen; je kan tien procent van het aanschafbedrag terugvragen. Heb je een eigen bedrijventerrein met meer dan twintig parkeerplekken? Dan ben je vanaf 2025 verplicht minstens één laadpaal te hebben. Voor nieuwbouw van zakelijke locaties geldt dit nu al als je meer dan tien parkeerplekken realiseert.

Het team van MKB Brandstof denkt graag met je mee zodat je optimaal gebruik kan maken van subsidieregelingen en wettelijke verplichtingen. Wil je op de hoogte blijven van belangrijke trends en ontwikkelingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van MKB Brandstof.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

tracking pixel