Nieuws Mobiliteit

Deelautoplatform MyWheels grootste in Nederland na overname Connect Car

Deelautoplatform MyWheels claimt de leidende positie in Nederland op het gebied van deelauto's. Het platform groeide afgelopen jaar organisch en door overnames. De nu aangekondigde overname van Connect Car maakt MyWheels tot de grootste van Nederland, met een aanbod van 2500 auto's op de wegen.

Van onze redactie 4 april 2022

Mywheels overname connect car grootste nederland

Afbeelding ter illustratie. Bron: MyWheels

De komende jaren zet MyWheels vooral in op leefbare steden en elektrisch rijden. De Nederlandse aanbieder werkt hiervoor nauw samen met gemeenten én de eigen community.

Ceo Karina Tiekstra: ,,Het wordt, mede door de hoge parkeerdruk en drukte in de stad, steeds minder aantrekkelijk om een eigen auto te bezitten. Bovendien worden oude en vervuilende brandstofauto’s in verschillende steden al geweerd. Als gebruikers een deelauto op loopafstand kunnen pakken, dan is een eigen auto niet echt meer nodig.”

Lees ook: Jan Peter Balkenende: 'Innovatie duurzame mobiliteit belangrijker dan ooit'

1 miljoen auto's genoeg voor alle Nederlanders

Het platform claimt dan ook dat een totaal van 1 miljoen auto's genoeg is voor alle Nederlanders. Daarmee zou in theorie het totale wagenpark met vele miljoenen kunnen worden teruggebracht.

Meest recente cijfers (over 2020) laten zien dat er in Nederland 8,7 miljoen auto's op de weg zijn. MyWhyeels claimt dat het met hun deelplatform op dit moment zorgt voor 22.500 minder auto's op de Nederlandse wegen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws