Nieuws Mobiliteit

Deelscooterplatform Check ontvangt kapitaalinjectie van 10 miljoen euro

Het Nederlandse deelscooterplatform Check heeft een kapitaalinjectie van 10 miljoen euro ontvangen. De investering wordt aangewend voor verdere ontwikkeling van het zelfgebouwde technologieplatform, waarmee diverse gemeenten en ruim 300.000 gebruikers dagelijks worden bediend. Daarnaast zal het bedrijf de nationale en internationale footprint verder uitbreiden.

Van onze redactie 16 februari 2022

Check elektrische scooters vrouw

Check biedt meer dan 3000 scooters aan in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Breda, Groningen, Leeuwarden en Düsseldorf. Foto: Check

De kapitaalinjectie van 10 miljoen euro komt van venture capitalists Slingshot Ventures en Ponooc. Twee jaar geleden, op 4 februari 2020, lanceerde het bedrijf met 160 elektrische deelscooters in Rotterdam. Ondanks de coronacrisis groeide Check snel en efficiënt: in 2021 groeide het aantal voertuigen met 300 procent en de omzet met bijna 700 procent. In haar tweede operationele jaar noteerde het bedrijf ondanks ‘lockdown-maanden’ zwarte cijfers op groepsniveau.

Vandaag de dag biedt Check meer dan 3000 scooters aan in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Breda, Groningen, Leeuwarden en Düsseldorf. Het bedrijf onderscheidt zich naar eigen zeggen met de focus op datagedreven groei, haar eigen technologieplatform en een uniek product om inwoners in steden effectief te kunnen bedienen.

''We zien uit onderzoek dat onze gebruikers dagelijks bijdragen aan minder onnodig autobezit en -gebruik in steden''

Paul van Merrienboer, medeoprichter Check

Deelplatform voor elektrische scooters wil bijdragen aan een leefbare stad

De missie van Check is het leefbaarder maken van steden. Met elektrische deelscooters wordt er een volwaardig alternatief geboden voor auto’s en is de lucht schoner, de omgeving stiller en de stad beter bereikbaar.

Paul van Merrienboer, medeoprichter van Check: ,,We zien uit onderzoek dat onze gebruikers dagelijks bijdragen aan minder onnodig autobezit en -gebruik in steden. Met Slingshot Ventures halen we krachtige ondernemers met een digital focus aan boord. Ik ben blij dat we gaan samenwerken aan meer impact in zowel nationale als internationale steden."

Van links naar rechts: Tom Kist (Slingshot), Ernst Rustenhoven (Slingshot), Thijn van Helvoirt (Check) en Paul van Merrienboer (Check).

Check gaat het groeigeld gebruiken om op verschillende assen te kunnen accelereren. Allereerst zal het bedrijf haar propositie voor gebruikers en gemeenten nog verder doorontwikkelen. Het doel is om steden verder te brengen in efficiënter gebruik van vervoersmiddelen en bij te dragen aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. Daarnaast zal Check met deze impuls haar nationale en internationale groei verder versnellen en de positie binnen bestaande markten versterken. De focus op technologische toepassingen vraagt om nieuw talent op het gebied van data engineering, product- en software development.

Kapitaalinjectie Check komt van investeerders Slingshot Ventures en Ponooc

Slingshot Ventures leidt deze investeringsronde met deelname van Ponooc. Slingshot Ventures investeert in de toekomst van de digitale consument en investeerde eerder al in sterke merken als Boldking, Stox en VanMoof. Ponooc is investeerder van het eerste uur en staat bekend om haar investeringen in duurzame energie- en mobiliteitsoplossingen, met eerdere investeringen in Swapfiets en Servicehouse.

Lees ook: Hoogleraar Jansen: 'Je wilt groeien, maar heb je eigenlijk wel een goed verhaal te vertellen?'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws