Nieuws Mobiliteit

Nederlandse stadsvoertuigen Carver veroveren straten van Hongkong

De Nederlandse elektrische voertuigbouwer Carver, bekend van de smalle stadsvoertuigen met unieke kanteltechnologie heeft een verkoopvestiging in Hongkong geopend. De eerste twintig voertuigen rijden inmiddels door de straten van de metropool.

Van onze redactie 17 augustus 2022

Carver Hongkong

Veel bekijks voor de Carver in Hongkong. Foto: Carver

Met de opening van deze vestiging gaat een langgekoesterde wens in vervulling om de inwoners van deze stad een oplossing te geven voor het toenemende verkeersprobleem. Anton Rosier, ceo van Carver: ,,De stap naar Hongkong past in de strategie van Carver om grote steden te ontlasten van files. Zeker in grote steden biedt de Carver een uitstekend alternatief. We zien dat steeds meer inwoners van steden zoeken naar oplossingen als vervanging van de reguliere auto.''

,,Met de opkomst van zogenaamde ‘light electric vehicles’ is er een aantrekkelijk en comfortabel alternatief. Eentje die veelal is gevrijwaard van lokale toeslagen zoals die bijvoorbeeld in Londen wel worden geheven voor reguliere vervoersmiddelen. Bovendien is het gebruik van LEV ook zeer bevorderlijk voor de luchtkwaliteit die veelal in grotere steden onder de maat is'', aldus Rosier.

''De stap naar Hongkong past in de strategie van Carver om grote steden te ontlasten van files''

Anton Rosier, ceo Carver

Belangrijkste afzetmarkten voor Carver zijn Europa, Azië en het Midden-Oosten

Met de Carver S+, met een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur en een range van 100 kilometer, heeft Carver grote verwachtingen van de Hongkongse markt. Daarnaast biedt de Carver Cargo een uitstekend alternatief voor de zakelijke markt.

Carver is een Nederlandse producent van lichte elektrische voertuigen en is gevestigd in Leeuwarden (productie) en in ’s Gravendeel (R&D). Het voertuig is in verschillende uitvoeringen beschikbaar en kan een bereik hebben tot 130 kilometer en een maximumsnelheid van 45 of 80 kilometer per uur. De belangrijkste afzetmarkten voor de Carver en de Carver Cargo zijn Europa, Azië en het Midden-Oosten.

Kijk onder het interview terug met ceo Anton Rosier, afgelopen voorjaar in De Ondernemer Live.

Lees ook: Elektrische driewieler Carver mikt nu ook op servicemonteurs en bezorgdiensten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws