Nieuws Toerisme

Toch een feestje buiten? Dit bedrijf lanceert platform voor drive-in festivals op locatie

De festivalzomer moet worden gered met ‘on demand’ festivals via het nieuwe concept Drive-in Festival. Sinds 1 juni maakt Camperbaas het mogelijk om een custom made drive-in festival te organiseren. Het bedrijf had deze zomer meer dan 100 boekingen op de planning staan. Zo zou het programmeringsbureau onder andere stages en programmering verzorgen voor Mysteryland, Parkpop en Loveland. Een plan B is dus uiterst welkom. Maar... Hoe gaat het in zijn werk?

Van onze redactie 8 juni 2020

Camperbaas busje

Een festival buiten de deur in deze coronacrisis. Dat kan. In een iets meer bescheiden vorm. Foto: Camperbaas

Nu alle grote evenementen met een landelijke uitstraling tot 1 september gecanceld zijn, biedt het bedrijf festivalfans alsnog de kans op een ultieme festivalbeleving. Het grote verschil? Een festival op maat conform de huidige RIVM-richtlijnen op eigen (privé)terrein én in de buitenlucht. Particulieren of bedrijven vervullen via het platform van Drive-In Festival zelf de rol van organisator en stellen aan de hand van drie stappen hun eigen persoonlijke festival samen.

Ultieme festivalgevoel

Marnix Eykhout, mede-initiatiefnemer over Drive-In Festival: ,,Hoewel we al onze boekingen in het water zagen vallen, hebben we hard gewerkt aan een alternatief. Met ons platform hopen we liefhebbers deze zomer toch het ultieme festivalgevoel te laten ervaren. Zolang het niet mogelijk is om een festival te bezoeken, brengen wij die naar je toe. Kleinschalig, op bestelling en inclusief stages, acts en props.”

''Ook aan de buren is gedacht. Drive-In Festival maakt gebruik van het silent disco-principe om geluidsoverlast te voorkomen''

Marnix Eykhout, mede-initiatiefnemer

Festival on demand

Camperbaas biedt een festival op bestelling en rijdt naar een zelfgekozen privé buitenterrein, bijvoorbeeld een tuin, schoolplein of de parkeerplaats van een bedrijf. In slechts drie beats kunnen particulieren en bedrijven via de website www.driveinfestival.nl hun eigen drive-in festival organiseren:

  • Kies een mobiele stage
  • Bepaal de line up
  • Selecteer de acts en props

Volgens de ondernemers is het een platform dat de beste toeleveranciers uit de festivalscene samenbrengt om de ultieme beleving te creëren. De komende tijd wordt het platform uitgebreid om het aanbod te vergroten. Geïnteresseerde partijen kunnen zich dan ook melden via het platform van Drive-In Festival.

Richtlijnen RIVM

Het Drive-In Festival volgt de richtlijnen van het RIVM. Om die reden moet de zelfgekozen locatie op eigen terrein in de open lucht zijn. Voor een festival met maximaal 30 personen moet het terrein minimaal 120 vierkante meter beslaan om anderhalve meter afstand onder de bezoekers te waarborgen en worden strikte hygiënemaatregelen getroffen. Indien de aangekondigde versoepeling op 1 juli wordt doorgezet, groeit Drive-In Festival mee tot een beleving dat geschikt is voor een groep tot maximaal 100 personen. Ook aan de buren is gedacht. Drive-In Festival maakt gebruik van het silent disco-principe om geluidsoverlast te voorkomen.

Lees ook: De camping na corona: voortaan heeft iedereen zijn eigen wc en douche

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.