Nieuws Personeel

Anoniem baan zoeken in provincie Overijssel

Niet je achternaam of afkomst, maar je geschiktheid moet bepalen of je de baan waarnaar je solliciteert krijgt. Dat vindt de Overijsselse fractie van de PvdA, die de provincie oproept nog voor de zomer een proef te doen met anoniem solliciteren.

Van onze redactie 26 maart 2016

Uwv solliciteren 1065

"Een deel van de werkloosheid van jongeren met een niet-westerse achtergrond is toe te wijzen aan discriminatie en dat is onacceptabel", vindt fractievoorzitter Tijs de Bree. Anoniem solliciteren moet iedereen gelijke kans op een baan bieden. "Je kan denken aan het tijdelijk weglaten van naam en afkomst of het standaardiseren van formulieren waarbij later pas persoonlijke kenmerken als naam, geslacht en leeftijd bekend gemaakt worden".Momenteel worden er in onder meer Utrecht en Arnhem al soortgelijke proeven gedaan. Ook de gemeente Zwolle gaat - na een oproep van de plaatselijke PvdA-fractie - aan de slag met anonieme sollicitaties.

De oproep van de provinciale afdeling is gedaan in schriftelijke vragen aan het Overijsselse college van Gedeputeerde Staten. De vragen zullen nog door het college beantwoord moeten worden.