Nieuws Personeel

Appli laat bedrijf tinderen voor stagiair

Het Eindhovense bedrijf Interview BV heeft een app op de markt gebracht waarmee bedrijven en stagiairs kunnen tinderen voor een match. "Het vinden van een stage of stagiair moet leuker, makkelijker en laagdrempeliger worden", vertelt Rob Daamen, een van de drie initiatiefnemers van Appli.

Sjan Verhoeven 19 oktober 2016

02 highres

Daamen, die al 25 jaar ondernemer is, kwam op het idee voor een nieuwe app toen zijn dochter een stage zocht. Hij ging in gesprek met bedrijven en onderwijsinstellingen om te kijken hoe hij bedrijf en student makkelijker bij elkaar zou kunnen brengen en kwam uit bij Appli. "Je kunt swipen, foto's en video's uploaden en er is een chatfunctie", aldus Daamen.

De app is gratis te downloaden. Bedrijven betalen per stage-opdracht die ze aanbieden 50 euro exclusief btw. "Maar ze kunnen ook meerdere kandidaten zoeken voor één functie."

Interessant voor mkb

"Deze manier van werken scheelt bedrijven een hoop tijd en geld", zegt Daamen. Volgens hem is de app met name voor het mkb interessant, aangezien veel mkb-bedrijven weinig naamsbekendheid hebben bij stagiairs.

Grote bedrijven als Bol.com, Xerox en AB Transport Group stelden als launching customers al stages beschikbaar via Appli.