Nieuws Arbeidsmarkt

Zo word je de woest aantrekkelijke werkgever voor jouw team

Je medewerkers intrinsiek motiveren en zorgen dat ze in balans zijn, is in deze huidige krappe arbeidsmarkt geen overbodige luxe. Dankzij een training over employee growth weet Iris van Dam, Managing Consultant bij recruitmentspecialist Greenberg Nielsen, hoe ze talenten aan zich moet binden. ‘We zijn nu veel meer bezig met wat écht waarde voor onze mensen toevoegt, in plaats van alleen te denken aan het uitbetalen van een maandelijks salaris.’

Esmee Weerden 6 september 2022

Iris van dam greenberg nielsen

Bij Greenberg Nielsen werven ze financials mét karakter voor kleine tot grote bedrijven in de Randstad. Zij geloven dat iemands persoonlijkheid belangrijker is dan een cv met een schat aan werkervaring. Karakter maakt volgens Greenberg Nielsen het verschil. Dit zie je terug in hun manier van werken: daadkrachtig, creatief en open.

,,Al onze consultants zijn daadkrachtig als het lastig wordt, stellen vragen als ze ergens niet uitkomen en zijn open minded en creatief in het helpen van financials en onze klanten", aldus Iris. Net als voor veel bedrijven was de coronatijd niet de meest drukke periode voor het recruitmentbedrijf. ,,Een goed moment om onze bedrijfsvoering onder de loep te nemen en te ontdekken hoe we het verschil konden blijven maken." Een training onder leiding van Wessel Berkman van The Employee Growth Factory was erg welkom en hield de energie in het team hoog.

Lees ook: Hoe social selling van grote waarde kan zijn voor jouw bedrijf

Het tofste bedrijf van je omgeving

Iris: ,,We zijn gedurende een halfjaar intensief begeleid door Wessel bij hoe we het verschil kunnen maken in de markt ten opzichte van onze concurrenten, in alle facetten van ons vak. Ook op het gebied van employee growth; dus hoe je mensen behoudt en nieuwe mensen aantrekt door van binnenuit het tofste bedrijf te zijn van je omgeving. En nog komt Wessel elk halfjaar bij ons over de vloer, zodat onze kennis actueel blijft."

Word de woest aantrekkelijke werkgever voor jouw team en draag met jouw organisatie structureel bij aan het realiseren van de dromen en ambities van je medewerkers. Volg deze training van de Ondernemer Academy in samenwerking met The Employee Growth Factory en talenten staan straks in de rij om bij jou te komen werken.

Leef je dromen

Er is een groot verschil merkbaar in de organisatie sinds de training van Wessel. ,,We zijn nu nog meer bezig met hoe we waarde voor onze mensen kunnen toevoegen." Persoonlijke ontwikkeling was één van de aspecten die centraal stond tijdens de training. ,,Om te weten wat onze mensen van binnenuit drijft, zijn we aan de slag gegaan met hun dromen en hoe wij daar als organisatie een bijdrage aan kunnen leveren. Gedurende meerdere trainingssessies hebben we uitgezocht wat elkaars dromen zijn zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak."

Van Dam bespreekt deze dromen wekelijks en checkt wat ervoor nodig is om de dromen van haar team te verwezenlijken. Een droom die zij zelf gerealiseerd heeft dankzij haar werk, is het volgen van een cursus salsadansen. ,,Op persoonlijk vlak betreft het veelal dromen die gerelateerd zijn aan hobby’s. Zo had iemand de droom om te leren drummen, weer iemand anders wilde graag een wijncursus volgen. Door bezig te zijn met je dromen, maakt het je bewust van de dingen die je echt graag wil doen. Uiteraard is een salaris belangrijk, maar Wessel heeft ons geleerd hoe we invulling moeten geven aan andere behoeftes die mensen ook hebben. Door hiernaar te handelen, krijg je gelukkigere werknemers die betere resultaten halen. Voor beiden partijen een win-win."

Bewustwording

De training heeft Iris en haar team op veel aspecten bewuster gemaakt. ,,Alles wat je intern doet, heeft extern effect. Letterlijk in onze werkwijze, maar ook in onze marketing. We hebben onszelf de afgelopen jaren meer laten zien aan de buitenwereld, hoe we van binnen zijn. Als ik mensen spreek in onze omgeving die ons al wat langer volgen, dan zijn ze altijd enthousiast over de manier waarop wij met onze mensen omgaan. De krapte op de huidige arbeidsmarkt blijft een uitdaging, maar door op een positieve manier top of mind te blijven hebben we de rode loper uitgerold voor onze toekomstige werknemers."

Lees ook: Experts bewijzen: hoe groei in theorie en praktijk samenkomt in Het Groeicollege

Word de woest aantrekkelijke werkgever voor jouw team en draag met jouw organisatie structureel bij aan het realiseren van de dromen en ambities van je medewerkers. Volg deze training van de Ondernemer Academy in samenwerking met The Employee Growth Factory en talenten staan straks in de rij om bij jou te komen werken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws