Nieuws Personeel

Bitcoin-salaris voor medewerkers van Domino’s Pizza

De grootste franchisenemer van Domino’s Pizza in Nederland biedt zijn medewerkers vanaf vandaag een salaris in bitcoin aan. De uitbetaling wordt uitgevoerd door bitcoinbedrijf BTC Direct. Het is niet toevallig dat de samenwerking juist nu wordt aangekondigd: vandaag is het ‘Bitcoin Pizza Day’.

Van onze redactie 22 mei 2021

BTC Direct Dominos Bitcoin Pizza Day BLOX salaris loonstrook

De grootste franchiser van Domino’s Pizza biedt medewerkers gedeeltelijke uitbetaling van salaris in bitcoin aan.

Alle medewerkers mogen helemaal zelf kiezen of zij salaris in bitcoin willen ontvangen. Het gaat dan uitsluitend om het gedeelte van het salaris dat boven het minimumloon uitkomt. De verloning van het minimumloon blijft in euro’s, zoals wettelijk is vastgelegd. De uitbetaling in bitcoin vindt op hetzelfde moment plaats als het ‘normale’ salaris en staat gewoon op de loonstrook.

Lees ook: Bitcoin beleeft stormachtige groei

Zelf cryptovaluta bezitten

Immensus Holding is franchisenemer van zestien filialen van Domino’s en verzorgt de salarisadministratie voor andere Domino’s- en horecaondernemers. Hierdoor kunnen vanaf vandaag meer dan duizend in- en externe medewerkers kiezen voor een salaris in bitcoin. ,,We zijn een modern bedrijf met veel jonge medewerkers”, legt mede-eigenaar Jonathan Gurevich uit. ,,We horen het woord bitcoin steeds vaker vallen binnen de teams en willen ze laten profiteren van de mogelijkheid om deze cryptovaluta te bezitten. Door de samenwerking met BTC Direct stellen we medewerkers in staat om automatisch en kleinschalig te beginnen. Zo kunnen we als werkgever iets extra’s bieden voor de toekomst.”

"We zijn een modern bedrijf met veel jonge medewerkers. We horen het woord bitcoin steeds vaker vallen binnen de teams en willen ze laten profiteren van de mogelijkheid om deze cryptovaluta te bezitten"

Jonathan Gurevich, mede-eigenaar van Immensus Holding

Waarom salaris in bitcoin?

Drie jaar geleden bood BTC Direct als eerste bedrijf in Europa zijn medewerkers een salaris in bitcoin aan. Dat salaris heeft deze werknemers inmiddels een rendement van ruim 700 procent opgeleverd. ,,Bitcoin is al meer dan tien jaar de best presterende belegging”, zegt ceo Mike Hutting van BTC Direct. ,,We verwachten dat dit doorzet en steeds meer mensen de stap richting een bitcoin-salaris zullen zetten. Je kunt klein beginnen met tien of twintig euro per maand, zoals de medewerkers van Domino’s. Zodra je wat bitcoin bezit zul je je eerder gaan verdiepen in de onderliggende waarde en de potentie. Een leerzame reis met keer op keer nieuwe inzichten.”

Lees ook: Waarom de stormloop op bitcoins nog lang niet voorbij is

Bitcoin Pizza Day

Vandaag precies elf jaar geleden betaalde iemand 10.000 bitcoin voor twee pizza’s. Dit was de eerste keer dat deze cryptomunt als betaalmiddel werd gebruikt. Sinds dat moment staat 22 mei over de hele wereld bekend als Bitcoin Pizza Day. Inmiddels is de waarde van die 10.000 bitcoin de 300 miljoen euro gepasseerd.

Meer weten over salaris in bitcoin? Lees het interview met Mike Hutting, topman van BTC Direct, het bedrijf dat zelf drie jaar geleden de Europese primeur had en tegenwoordig bitcoin-salarissen faciliteert voor andere ondernemingen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws